Sırrı Sosunda Peynirli Börek (Kaçırılmayacak Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için;
1 tabak ufalanmış peynir
(içi tamamen size kalmış çökelek olur, lor olur, ıspanak olur, patates olur)
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Sırrı Sosunda Peynirli Börek (Kaçırılmayacak Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sosumuzu hazırlayalım.
Uygun bir kabının içine bütün sos malzemelerini ilave edip karıştıralım ve bir kenara alalım.
Peşinden peynirimizi ufalayalım.
Ardından tezgahamıza bir adet yufkamızı serelim, önce sostan üç dört yemek kaşığı kadar döküp fırçayla her tarafına güzelce yayalım, peşinden iç harcımızı her tarafına döküp yayalım çok yoğun koymanıza gerek yok zaten içinde katlandığı için hepsi birbirini buluyor.
Daha sonra ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde rulo yapalım.
Kırmamaya özen göstererek yaptığımız ruloyu uçları birleşecek şekilde katlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizi alalım.
Bütün yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra kalan sosu fırçayla böreklerimizin üstüne güzelce her tarafını alacak şekilde sürelim.
Daha sonra önceden ısıttığımız 180° fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
İster sıcak ister soğuk servis edebiliriz afiyet olsun
Sırrı Sosunda Peynirli Börek (Kaçırılmayacak Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
İç harcı için;
1 tabak ufalanmış peynir
(içi tamamen size kalmış çökelek olur, lor olur, ıspanak olur, patates olur)
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Sırrı Sosunda Peynirli Börek (Kaçırılmayacak Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sosumuzu hazırlayalım.
Uygun bir kabının içine bütün sos malzemelerini ilave edip karıştıralım ve bir kenara alalım.
Peşinden peynirimizi ufalayalım.
Ardından tezgahamıza bir adet yufkamızı serelim, önce sostan üç dört yemek kaşığı kadar döküp fırçayla her tarafına güzelce yayalım, peşinden iç harcımızı her tarafına döküp yayalım çok yoğun koymanıza gerek yok zaten içinde katlandığı için hepsi birbirini buluyor.
Daha sonra ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde rulo yapalım.
Kırmamaya özen göstererek yaptığımız ruloyu uçları birleşecek şekilde katlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizi alalım.
Bütün yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra kalan sosu fırçayla böreklerimizin üstüne güzelce her tarafını alacak şekilde sürelim.
Daha sonra önceden ısıttığımız 180° fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
İster sıcak ister soğuk servis edebiliriz afiyet olsun
Sırrı Sosunda Peynirli Börek (Kaçırılmayacak Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı