Sivas Kalburabastısı Tarifi İcin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İc harcı icin;
*Ceviz ici
*Dilerseniz tarcında koyabilirsiniz
Şerbeti;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Sivas Kalburabastısı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım
*Şeker ve suyu tenceremize koyalım kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika sonrası limon suyu damlatıp 3 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım
*Hamuru icin butun malzemeyi katalım
*Unu yavaş yavaş katalım kulak memesi kıvamına gelince bırakalım
*Bir nihale veya rendenin kucuk delikli yerine ceviz buyukluğunde yumaklar alıp bastırıp genişletelim icine ceviz koyup iki ucunu birleştirelim
*Hepsini bu şekilde yapalım
*170 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirelim
*Fırından cıkardıktan sonra ilk sıcaklığı cıkmış olsun ve uzerine ılımış şerbetimizi dokelim
*Kıyır kıyır enfes bi kalburabastı tarifi yapanlara afiyet olsun şimdiden
*1 yumurta
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İc harcı icin;
*Ceviz ici
*Dilerseniz tarcında koyabilirsiniz
Şerbeti;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Sivas Kalburabastısı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım
*Şeker ve suyu tenceremize koyalım kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika sonrası limon suyu damlatıp 3 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım
*Hamuru icin butun malzemeyi katalım
*Unu yavaş yavaş katalım kulak memesi kıvamına gelince bırakalım
*Bir nihale veya rendenin kucuk delikli yerine ceviz buyukluğunde yumaklar alıp bastırıp genişletelim icine ceviz koyup iki ucunu birleştirelim
*Hepsini bu şekilde yapalım
*170 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirelim
*Fırından cıkardıktan sonra ilk sıcaklığı cıkmış olsun ve uzerine ılımış şerbetimizi dokelim
*Kıyır kıyır enfes bi kalburabastı tarifi yapanlara afiyet olsun şimdiden