Sivas Katmeri Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Ortası için:
250 gr tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabı içerisine evvel sıvıları.
Daha sonra da başka gereçlerimizi ekliyoruz.Kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
Mayalanması için ortalama 1 saat beklenir.Vaktiniz yoksa 30 dk da olabilir.
Tepsi de de mayalandırın.
Tereyağı eritilir, içine sıvı yağ eklenir.Hamur bezeye ayrılır.
Büyüklüğü size bağlı boyutunu bezelere nazaran ayarlayabilirsiniz.
Birinci beze bir yer üzerinde ince açılır üzeri yağlanarak katlanır.
İkinci bezede birebir biçimde ince olarak açılır yağlanır.Katlanır.
Birinci açtığımız kare hamuru başka açtığımız hamurun üzerine konulur.
Kenarda bekletilir.
Yağı donunca açılır.
Üzerlerine bıçak yardımı ile verev formda ince kesikler atılır.
Sonra üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp sürünüz.
180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
Sivas Katmeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Ortası için:
250 gr tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabı içerisine evvel sıvıları.
Daha sonra da başka gereçlerimizi ekliyoruz.Kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
Mayalanması için ortalama 1 saat beklenir.Vaktiniz yoksa 30 dk da olabilir.
Tepsi de de mayalandırın.
Tereyağı eritilir, içine sıvı yağ eklenir.Hamur bezeye ayrılır.
Büyüklüğü size bağlı boyutunu bezelere nazaran ayarlayabilirsiniz.
Birinci beze bir yer üzerinde ince açılır üzeri yağlanarak katlanır.
İkinci bezede birebir biçimde ince olarak açılır yağlanır.Katlanır.
Birinci açtığımız kare hamuru başka açtığımız hamurun üzerine konulur.
Kenarda bekletilir.
Yağı donunca açılır.
Üzerlerine bıçak yardımı ile verev formda ince kesikler atılır.
Sonra üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp sürünüz.
180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
Sivas Katmeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı