Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı İçin Materyaller
250 gram koyun kuşbaşı
1 su bardağı nohut
1/2 (yarım) kg taze sarımsak
1/2 (yarım) kg taze soğan
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı haspir (Zahvur) yahut kuru nane
Terbiyesi için;
250 gram süzme yoğurt
1 yumurta beyazı
Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Et ve nohut haşlanır. Soğan ve sarımsak 2 cm uzunluğunda doğranır ve yağ ile sotelenir.
Üzerine pişmiş et ve nohut boşaltılır (1 su bardağı suyundan ayır) pişmeye bırakılır.
Süzme yoğurda 1 yumurtanın beyazı konur uygunca çırpılır. Üzerine ayrılan et suyu azar azar dökülerek yoğurt ılık hale getirilir. (Yoğurdun kesilmemesi için)
Pişen soğan ve sarımsağın üzerine yoğurt karıştırılarak eklenir.
Farklı bir tarafta yağ ve haspir (Yoksa nane) ısıtılır ve yemeğin üzerine dökülür. Yanına da mis üzere şehriyeli nohutlu bulgur pilavı ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram koyun kuşbaşı
1 su bardağı nohut
1/2 (yarım) kg taze sarımsak
1/2 (yarım) kg taze soğan
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı haspir (Zahvur) yahut kuru nane
Terbiyesi için;
250 gram süzme yoğurt
1 yumurta beyazı
Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Et ve nohut haşlanır. Soğan ve sarımsak 2 cm uzunluğunda doğranır ve yağ ile sotelenir.
Üzerine pişmiş et ve nohut boşaltılır (1 su bardağı suyundan ayır) pişmeye bırakılır.
Süzme yoğurda 1 yumurtanın beyazı konur uygunca çırpılır. Üzerine ayrılan et suyu azar azar dökülerek yoğurt ılık hale getirilir. (Yoğurdun kesilmemesi için)
Pişen soğan ve sarımsağın üzerine yoğurt karıştırılarak eklenir.
Farklı bir tarafta yağ ve haspir (Yoksa nane) ısıtılır ve yemeğin üzerine dökülür. Yanına da mis üzere şehriyeli nohutlu bulgur pilavı ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Şiveydiz (Gaziantep Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı