Sıvıyağlı Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri yahut toz şeker
1 su bardağı nişasta (Hangisi olduğu farketmez)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Sıvıyağlı Nişastalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına sıvı yağ, pudra şekeri ekleyip karıştıralım.
Nişasta ve vanilyayı ekleyelim.
Akabinde kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak yapıp tepsiye dizelim.
170 derecelik fırında üzeri hafif pembe olana kadar denetimli halde pişirelim.Kurabiyenin altı da pişmişse fırından çıkartalım.
Soğuduktan sonra servise hazır
Sıvıyağlı Nişastalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri yahut toz şeker
1 su bardağı nişasta (Hangisi olduğu farketmez)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Sıvıyağlı Nişastalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına sıvı yağ, pudra şekeri ekleyip karıştıralım.
Nişasta ve vanilyayı ekleyelim.
Akabinde kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak yapıp tepsiye dizelim.
170 derecelik fırında üzeri hafif pembe olana kadar denetimli halde pişirelim.Kurabiyenin altı da pişmişse fırından çıkartalım.
Soğuduktan sonra servise hazır
Sıvıyağlı Nişastalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı