Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı siyez bulguru(normal iri bulgur da olur)
2,5 çay bardağı su(bulgur pişmemişse azar azar ekleme yapılabilir)
1 orta boy soğan
1 orta boy kırmızı pancar
2 diş dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
Yarım çay kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı nane
1 çay kaşığı isot
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Sonradan eklemek için:
1 su bardağı kadar ince kesilmiş kırmızı lahana (lahanayı ovalamak için 2-3 yemek kaşığı kadar limon suyu ve yarım çay kaşığı tuz)
1 tatlı kaşığı sumak
İsteğe göre zeytinyağı ve nar ekşisi ilavesi de yapabilirsiniz
Biraz da maydanoz, dereotu,kıvırcık
1 küçük rendelenmiş havuç
Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yemeklik ince doğranmış soğan, sarımsak zeytinyağında öldürülür.
Ardından salça katılıp çok az çeyrek çay bardağı kadar suyla açılması sağlanır.
Kırmızı pancar da küp küp doğranıp ilave edilir.
Tuz,reyhan,kimyon,isot,nane de katılır.
Üzerine bulgur koyulup 1-2 dk kadar kavrulur ve suyu eklenir.
Pişmesi kontrol edilerek su ilavesi yapılabilir.
Pişince tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koyulup demlenmesi sağlanır.
Bu arada lahana tuz ve limon suyuyla ovularak mor suyu çıkartılır.
Soğuyunca mor lahana ve diğer malzemeler de katılır.
Diyette de yenebilecek enfes kısır servise hazır
Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı siyez bulguru(normal iri bulgur da olur)
2,5 çay bardağı su(bulgur pişmemişse azar azar ekleme yapılabilir)
1 orta boy soğan
1 orta boy kırmızı pancar
2 diş dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
Yarım çay kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı nane
1 çay kaşığı isot
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Sonradan eklemek için:
1 su bardağı kadar ince kesilmiş kırmızı lahana (lahanayı ovalamak için 2-3 yemek kaşığı kadar limon suyu ve yarım çay kaşığı tuz)
1 tatlı kaşığı sumak
İsteğe göre zeytinyağı ve nar ekşisi ilavesi de yapabilirsiniz
Biraz da maydanoz, dereotu,kıvırcık
1 küçük rendelenmiş havuç
Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yemeklik ince doğranmış soğan, sarımsak zeytinyağında öldürülür.
Ardından salça katılıp çok az çeyrek çay bardağı kadar suyla açılması sağlanır.
Kırmızı pancar da küp küp doğranıp ilave edilir.
Tuz,reyhan,kimyon,isot,nane de katılır.
Üzerine bulgur koyulup 1-2 dk kadar kavrulur ve suyu eklenir.
Pişmesi kontrol edilerek su ilavesi yapılabilir.
Pişince tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koyulup demlenmesi sağlanır.
Bu arada lahana tuz ve limon suyuyla ovularak mor suyu çıkartılır.
Soğuyunca mor lahana ve diğer malzemeler de katılır.
Diyette de yenebilecek enfes kısır servise hazır
Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı