Siyez Unlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak )
1 çay bardağı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı siyez unu
İçi için ;
1 kase lor peyniri (maydanoz yahut dereotu) ( ben kullanmadım )
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Haşhaş
Siyez Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Birinci olarak sıvı materyaller karıştırılacak yumurta, zeytinyağı, yoğurt bir kaba eklenerek yeterlice çırpılır.
Tuz ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın.
Sonrasında siyez ununu denetimli bir halde yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan küçük modüller halinde alarak istediğiniz bir peynir çeşidini koyun ve yuvarlayın.
Bu halde bütün hamuru bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp susam çörek otu ya da haşhaş ekleyerek süsleyebilirsiniz.
Sonrasın 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirmeniz kâfi (siyez unu olduğu içim denetim ederek pişirin ).
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak )
1 çay bardağı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı siyez unu
İçi için ;
1 kase lor peyniri (maydanoz yahut dereotu) ( ben kullanmadım )
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Haşhaş
Siyez Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Birinci olarak sıvı materyaller karıştırılacak yumurta, zeytinyağı, yoğurt bir kaba eklenerek yeterlice çırpılır.
Tuz ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın.
Sonrasında siyez ununu denetimli bir halde yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan küçük modüller halinde alarak istediğiniz bir peynir çeşidini koyun ve yuvarlayın.
Bu halde bütün hamuru bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp susam çörek otu ya da haşhaş ekleyerek süsleyebilirsiniz.
Sonrasın 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirmeniz kâfi (siyez unu olduğu içim denetim ederek pişirin ).