Snickers Pasta (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler
Alt kat:
200 gram bisküvi
100 gram fıstık
100 gram tereyağ (erimiş)
Orta kat (fıstıklı-karamelli):
200 gram toz şeker
200 ml krema
200 gram fıstık (kavrulmuş)
Üst kat (fıstıklı krema):
500 gram mascarpone
400 ml krema
150 gram fıstıkezmesi (erdnussbutter)
5 tane krem şanti (sahnesteif)
5 yemek kaşığı toz şeker
70 gram fıstık (şart değil)
Süslemek için:
Snickers, fıstık, erimiş çikolata, karamell sosu
Snickers Pasta (Fırınsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
26cm’lik kelepçeli pasta formunu yağlı kağıtla kapatalım.
Alt kat:Bisküvileri fıstıklarla robotla toz haline getirelim ve erimiş tereyağ ile iyice karıştırıp pasta formunun dibine bastıralım.
30dk buz dolabına soğutalım.
Orta kat (fıstıklı-karamel):Toz şekerini orta ısıda erimeye bırakalım.
Kremayı ayrı bir yerde ısıtalım (kaynamayacak!).
Şekerimiz eriyip altın rengini aldıktan sonra kremayı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Fıstıklarıda ilave ettikten sonra 3-5 dk soğumaya bırakalım.
Daha sonra pastanın üstüne dökelim ve güzelce yayalım.
Şimdi 1saat kadar pastamızı soğumaya bırakıyoruz.
Üst kat (fıstıkkreması):Mascarpone ve fıstık ezmesini mikserliyoruz.
Daha sonra krema, şeker ve krem şantiyi ilave edip mikserle iyice karıştırıyoruz.
Pastamızı dolaptan çıkartıp kremamızı en üste yayıyoruz ve yine dolaba soğumaya koyuruz.
En az 3 saat, bir gece kalsa daha iyi olur.
Şimdi sıra süslemede:Arzunuza göre snickers’leri küp küp kesip üstüne yerleştirebilirsiniz, çikolata ve karamell sosu gezdirebilirsiniz, vs.
Afiyet olsun.
Not: çok uzun sürüyormuş gibi gözüksede, çok praktik bir tarif.
Snickers Pasta (Fırınsız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Alt kat:
200 gram bisküvi
100 gram fıstık
100 gram tereyağ (erimiş)
Orta kat (fıstıklı-karamelli):
200 gram toz şeker
200 ml krema
200 gram fıstık (kavrulmuş)
Üst kat (fıstıklı krema):
500 gram mascarpone
400 ml krema
150 gram fıstıkezmesi (erdnussbutter)
5 tane krem şanti (sahnesteif)
5 yemek kaşığı toz şeker
70 gram fıstık (şart değil)
Süslemek için:
Snickers, fıstık, erimiş çikolata, karamell sosu
Snickers Pasta (Fırınsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
26cm’lik kelepçeli pasta formunu yağlı kağıtla kapatalım.
Alt kat:Bisküvileri fıstıklarla robotla toz haline getirelim ve erimiş tereyağ ile iyice karıştırıp pasta formunun dibine bastıralım.
30dk buz dolabına soğutalım.
Orta kat (fıstıklı-karamel):Toz şekerini orta ısıda erimeye bırakalım.
Kremayı ayrı bir yerde ısıtalım (kaynamayacak!).
Şekerimiz eriyip altın rengini aldıktan sonra kremayı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Fıstıklarıda ilave ettikten sonra 3-5 dk soğumaya bırakalım.
Daha sonra pastanın üstüne dökelim ve güzelce yayalım.
Şimdi 1saat kadar pastamızı soğumaya bırakıyoruz.
Üst kat (fıstıkkreması):Mascarpone ve fıstık ezmesini mikserliyoruz.
Daha sonra krema, şeker ve krem şantiyi ilave edip mikserle iyice karıştırıyoruz.
Pastamızı dolaptan çıkartıp kremamızı en üste yayıyoruz ve yine dolaba soğumaya koyuruz.
En az 3 saat, bir gece kalsa daha iyi olur.
Şimdi sıra süslemede:Arzunuza göre snickers’leri küp küp kesip üstüne yerleştirebilirsiniz, çikolata ve karamell sosu gezdirebilirsiniz, vs.
Afiyet olsun.
Not: çok uzun sürüyormuş gibi gözüksede, çok praktik bir tarif.
Snickers Pasta (Fırınsız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı