Snickers Pasta (Pastane Tarifi) İçin Gereçler
Kek için:
Yarım su bardağı(50g) kakao
1 su bardağından 1 parmak eksik(160ml) sıcak su
Yarım su bardağı(100ml) sıvı yağ
5 yumurta
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik(40g) şeker
1 çay bardağı(120g) şeker
1 su bardağı+1su bardağından bir parmak eksik(180g) un
1 paket kabartma tozu
Sos için:
1 su bardağından 2 parmak eksik(150g) şeker
3 tepeleme yemek kaşığı(120g) tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) sıvı krema
1 su bardağı (120 gr) dövülmüş yer fıstığı
Krema için:
2 su bardağı (400 gr) labne
2 buçuk su bardağı (500ml) sıvı krema
1 su bardağından biraz eksik (100 gr) pudra şekeri
Pastanın dışını kaplamak için:
270g kuvertür çikolata (kare çikolata/damla çikolata da olur)
Yarım su bardağı(100 ml) sıvı yağ
1 su bardağı (90 gr) yer fıstığı
Snickers Pasta (Pastane Tarifi) Yapılışı
Yarım su bardağı kakaoya, 1su bardağından 1 parmak eksik sıcak suyu ekleyip pürüzsüz hale gelecek formda karıştıralım ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
5 adet yumurta beyazı ve sarısını farklı kaplarda olacak formda kırın.
5 adet yumurta beyazına yarım çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyup krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
5 adet yumurta sarısını 1 çay bardağı şeker ekleyerek krema kıvamına gelecek formda çırpalım ve kakaolu karışıma ekleyelim.
Karışıma elenmiş, 1 su bardağı unu ekleyelip, kalan 1su bardağından bir parmak eksik unu da denetimli ekleyip karıştıralım(yeterliyse daha az konulabilir).
Kabartma tozunu ekleyelim.
Yumurtanın beyazını ekleyip spatulayla yavaş yavaş yedirelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz pişirme kalıbımıza karışımı dökelim, kalıbı tezgaha birkaç kere vurup sallayın ki eşit dağılsın(ben 26 cmlik kelepçeli kalıp kullandım. İsterseniz karışımı 2’ye ayırıp daha küçük, 2 farklı kalıpta kekinizi pişirebilirsiniz. Her keki 2’ye ayırıp 4 katlı pasta elde edebilirsiniz).
180 derece evvelce ısıtılmış fırında, fansız ayarda denetimli olarak pişirelim(fırından çıkarırken kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim etmeyi unutmayın).
Karamelli sosumuza geçelim 1 su bardağından 2 parmak eksik şekeri tavaya ekleyip, ocağın altını düşük ayarda açıp, orta ara karıştırarak şekerlerin erimesini bekleyelim.
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım(margarin kullanmayalım yoksa sos şekerlenebiliyor).
Tereyağ eridikten sonra, 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı krema eklenip, karıştırılır.
Karışıma 1 su bardağı dövülmüş, tuzsuz yer fıstığı eklenip soğumaya bırakılır(kremayı eritmemesi için soğumuş olması çok önemli).
Sıra cheescake tadında kremamıza geldi;.
2 su bardağı labne, 2buçuk su bardağı sıvı krema ve 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır(tüm materyallerin soğuk olması gerekiyor).
26cmlik kalıpta pişirdiğim, soğumuş kekimi 4 böldüm, isterseniz 3’e de bölebilirsiniz.
Sıra birleştirmeye geldi Düzgün olması için ben kalıp kullandım(görsellere bakabilirsiniz).
Kalıbın içine 4’e böldüğüm kekimin tabanını oluşturacak parçayı koydum(keki ıslatmadan yapıyoruz).
Kekin üstüne evvel, soğumuş karamelli fıstık karışımını yayıyoruz.
Hazırladığımız kremayı, karamelli karışımın üstüne yayıyoruz. Bu sırayla öteki katlarıda yapalım.
En üst katı hazırladığımız kremayla sıvayıp, kalan kremayı da kenarları için ayırıyoruz.
Kalıpta ki pastamızın üstünü kapatıp, en az 3 saat dolapta dinlendiriyoruz, soğuması gerekiyor(ben 1 gün bekletiyorum).
Dışını sıvama:.270 gr kuvertür yahut kare çikolata yahut damla çikolatayı(ben damla çikolata kullandım) benmari yöntemi eritelim.
Yarım su bardağı sıvı yağı eriyen çikolatamızın üstüne ekleyip karıştıralım.
Üzerine dövülmüş 1 su bardağı yer fıstığı ekleyip karıştıralım. Soğumasını bekleyelim.
En az 3 saat dolapta bekleyen pastamın etrafını yapışmaması için bıçakla gezdirip kalıptan çıkarıyorum.
Dolapta bekleyen, soğuk kremamla pastamın kenarlarını ve üstünü sıvıyorum.
Çikolata sosum oda ısısına geldiğinde(sıcak olmayacak) tüm pastamı sosla kapılıyorum. Pastam soğuk olduğu için sosum kısa müddette donacaktır. Afiyet olsun .
Kek için:
Yarım su bardağı(50g) kakao
1 su bardağından 1 parmak eksik(160ml) sıcak su
Yarım su bardağı(100ml) sıvı yağ
5 yumurta
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik(40g) şeker
1 çay bardağı(120g) şeker
1 su bardağı+1su bardağından bir parmak eksik(180g) un
1 paket kabartma tozu
Sos için:
1 su bardağından 2 parmak eksik(150g) şeker
3 tepeleme yemek kaşığı(120g) tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) sıvı krema
1 su bardağı (120 gr) dövülmüş yer fıstığı
Krema için:
2 su bardağı (400 gr) labne
2 buçuk su bardağı (500ml) sıvı krema
1 su bardağından biraz eksik (100 gr) pudra şekeri
Pastanın dışını kaplamak için:
270g kuvertür çikolata (kare çikolata/damla çikolata da olur)
Yarım su bardağı(100 ml) sıvı yağ
1 su bardağı (90 gr) yer fıstığı
Snickers Pasta (Pastane Tarifi) Yapılışı
Yarım su bardağı kakaoya, 1su bardağından 1 parmak eksik sıcak suyu ekleyip pürüzsüz hale gelecek formda karıştıralım ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
5 adet yumurta beyazı ve sarısını farklı kaplarda olacak formda kırın.
5 adet yumurta beyazına yarım çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyup krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
5 adet yumurta sarısını 1 çay bardağı şeker ekleyerek krema kıvamına gelecek formda çırpalım ve kakaolu karışıma ekleyelim.
Karışıma elenmiş, 1 su bardağı unu ekleyelip, kalan 1su bardağından bir parmak eksik unu da denetimli ekleyip karıştıralım(yeterliyse daha az konulabilir).
Kabartma tozunu ekleyelim.
Yumurtanın beyazını ekleyip spatulayla yavaş yavaş yedirelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz pişirme kalıbımıza karışımı dökelim, kalıbı tezgaha birkaç kere vurup sallayın ki eşit dağılsın(ben 26 cmlik kelepçeli kalıp kullandım. İsterseniz karışımı 2’ye ayırıp daha küçük, 2 farklı kalıpta kekinizi pişirebilirsiniz. Her keki 2’ye ayırıp 4 katlı pasta elde edebilirsiniz).
180 derece evvelce ısıtılmış fırında, fansız ayarda denetimli olarak pişirelim(fırından çıkarırken kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim etmeyi unutmayın).
Karamelli sosumuza geçelim 1 su bardağından 2 parmak eksik şekeri tavaya ekleyip, ocağın altını düşük ayarda açıp, orta ara karıştırarak şekerlerin erimesini bekleyelim.
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım(margarin kullanmayalım yoksa sos şekerlenebiliyor).
Tereyağ eridikten sonra, 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı krema eklenip, karıştırılır.
Karışıma 1 su bardağı dövülmüş, tuzsuz yer fıstığı eklenip soğumaya bırakılır(kremayı eritmemesi için soğumuş olması çok önemli).
Sıra cheescake tadında kremamıza geldi;.
2 su bardağı labne, 2buçuk su bardağı sıvı krema ve 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır(tüm materyallerin soğuk olması gerekiyor).
26cmlik kalıpta pişirdiğim, soğumuş kekimi 4 böldüm, isterseniz 3’e de bölebilirsiniz.
Sıra birleştirmeye geldi Düzgün olması için ben kalıp kullandım(görsellere bakabilirsiniz).
Kalıbın içine 4’e böldüğüm kekimin tabanını oluşturacak parçayı koydum(keki ıslatmadan yapıyoruz).
Kekin üstüne evvel, soğumuş karamelli fıstık karışımını yayıyoruz.
Hazırladığımız kremayı, karamelli karışımın üstüne yayıyoruz. Bu sırayla öteki katlarıda yapalım.
En üst katı hazırladığımız kremayla sıvayıp, kalan kremayı da kenarları için ayırıyoruz.
Kalıpta ki pastamızın üstünü kapatıp, en az 3 saat dolapta dinlendiriyoruz, soğuması gerekiyor(ben 1 gün bekletiyorum).
Dışını sıvama:.270 gr kuvertür yahut kare çikolata yahut damla çikolatayı(ben damla çikolata kullandım) benmari yöntemi eritelim.
Yarım su bardağı sıvı yağı eriyen çikolatamızın üstüne ekleyip karıştıralım.
Üzerine dövülmüş 1 su bardağı yer fıstığı ekleyip karıştıralım. Soğumasını bekleyelim.
En az 3 saat dolapta bekleyen pastamın etrafını yapışmaması için bıçakla gezdirip kalıptan çıkarıyorum.
Dolapta bekleyen, soğuk kremamla pastamın kenarlarını ve üstünü sıvıyorum.
Çikolata sosum oda ısısına geldiğinde(sıcak olmayacak) tüm pastamı sosla kapılıyorum. Pastam soğuk olduğu için sosum kısa müddette donacaktır. Afiyet olsun .