Son konular

Şöbiyet Tarifi (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
İrmik kreması için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik irmik
Çok az vanilya (çay kaşığı ucuyla)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimiz için şekerimizi ve suyumuzu ocağa alıyoruz kaynamaya başladığında karıştırıp 15- 20 dakika kaynatıyoruz son 5 dakikası limonunu sıkıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
İrmik kreması için sütü, irmiği çok az da vanilyayı ocağa alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tezgahımızın üzerine yufkadan bir tane alıp erittiğimiz tereyağından fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
En üst katı hariç bu halde 15 kat olacak formda her katına birebir süreci uyguluyoruz (çok süratli formda yapılmalı aksi halde kurur)
Kare kare kesip ortalarına krema ve ceviz koyup şöbiyet formu veriyoruz fırın tepsimize uç kısımları başkasının altına gelecek biçimde diziyoruz (açılmaması için).
Kalan tereyağını üzerlerine sürüp 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkartıp birinci sıcağı çıktıktan sonra oda ısısındaki şerbetini döküyoruz.
Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Şöbiyet Tanımı (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Baklavalık Yufkadan Enfes Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 20 adet baklavalı yufka 1 su bardağı ceviz içi (rondodan geçirilmiş) 50 gram tereyağ Arası için muhallebi; 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı şeker Şerbet için 3 su bardağı su 2 buçuk su bardağı şeker 2.3 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler 20 adet baklavalık yufka 50 gram (1 avuç) antep fıstığı tozu 200 gram tereyağı İç Muhallebisi 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı irmik Şurubu İçin 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 2-3 damla limon Şöbiyet Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 22 adet baklavalık yufka 200 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ Antep fıstığı yahut ceviz içi Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su Yarım limon İrmikli muhallebisi için; 1,5 su bardağı süt Yarım çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklava yufkası 500 grm mascarpone yada kaymak 100 grm tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı Şerbeti için 2,5 su bardağı su 200 ml 2,5 su bardağı şeker Bir kaç damla limon Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Milföyden Yalancı Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler 10 tane tekli milföy 2 yemek kaşığı tereyağ İçi için: Yarım su bardağı çekilmiş ceviz 1 su bardağı süt 2 kaşık irmik 1 tatlı kaşığı şeker Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Milföyden Yalancı Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt