Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
7 adet yufka
Sosu için;
1 adet soda
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
İçine koymak için;
1 tutam maydanoz
Sevdiğiniz rastgele bir peynir
Ben köy peyniri kullandım
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için yumurta sarısı hariç tüm gereçleri uygun bir kapta çırpalım, tabanı yağlanmış tepsiye 1 adet yufka serip, üzerine 2 kepçe sosu her yerine döküp ıslatalım.
5 adet yufkayı tektek birebir biçimde yaparak soslayalım beşinci yufkayı da sosladıktan sora üzerine peynir doğranmış maydanozu serpelim.
Kalan 2 yufkayı sosladıktan sora üzerine serelim yumurta sarısı sürüp, dilimleyerek kalan sosu her yerine döküp susam ve çörekotu serpelim bir kaç saat kapalı fırında bu formda dinlendirelim.
Eğer havalar çok sıcak ise buzdolabında bekletelim artık hava serin olduğu için fırında beklettim ben iftardan sora hazırladım.
Sahurda 170 derece fırında pişirdim hem lezzetli hem çok hoş kabardı deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun
Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 adet yufka
Sosu için;
1 adet soda
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
İçine koymak için;
1 tutam maydanoz
Sevdiğiniz rastgele bir peynir
Ben köy peyniri kullandım
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için yumurta sarısı hariç tüm gereçleri uygun bir kapta çırpalım, tabanı yağlanmış tepsiye 1 adet yufka serip, üzerine 2 kepçe sosu her yerine döküp ıslatalım.
5 adet yufkayı tektek birebir biçimde yaparak soslayalım beşinci yufkayı da sosladıktan sora üzerine peynir doğranmış maydanozu serpelim.
Kalan 2 yufkayı sosladıktan sora üzerine serelim yumurta sarısı sürüp, dilimleyerek kalan sosu her yerine döküp susam ve çörekotu serpelim bir kaç saat kapalı fırında bu formda dinlendirelim.
Eğer havalar çok sıcak ise buzdolabında bekletelim artık hava serin olduğu için fırında beklettim ben iftardan sora hazırladım.
Sahurda 170 derece fırında pişirdim hem lezzetli hem çok hoş kabardı deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun
Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı