Sodalı Karnabahar Kızartması Ve Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 orta boy kuru soğan
Sosu için;
1,5 klasik su bardağı soda
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı tepeleme açık mısır unu
4,5 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köri
1,5 çay kaşığı tuz
Servis için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak (isteğe göre)
Tuz
Sodalı Karnabahar Kızartması Ve Soğan Halkası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar parçalar halinde dallarından ayrılır ve yıkanıp süzülür.
Kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
Fazla haşlamayın dağılmasın.
Haşlanan karnabaharın suyu süzülür ve kenara alınır.
Soğanlar yarım cm kalınlığında dilimlere kesilir ve halkalara ayrılır.
Sos malzemeleri bir kabın içine alınır ve çırpılır.
Karnabaharları tek tek hazırladığımız kek kıvamında ki sosa batırıp kızgın yağda kızartılır.
Havlu peçete olan servis tabağına alınır.
Ardından soğan halkalarını kalan sosa bulayıp kızgın yağda kızartılır ve havlu peçete olan servis tabağına alınır.
Kızartma işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
Afiyet olsun.
Sodalı Karnabahar Kızartması Ve Soğan Halkası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 orta boy karnabahar
2 orta boy kuru soğan
Sosu için;
1,5 klasik su bardağı soda
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı tepeleme açık mısır unu
4,5 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köri
1,5 çay kaşığı tuz
Servis için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak (isteğe göre)
Tuz
Sodalı Karnabahar Kızartması Ve Soğan Halkası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar parçalar halinde dallarından ayrılır ve yıkanıp süzülür.
Kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
Fazla haşlamayın dağılmasın.
Haşlanan karnabaharın suyu süzülür ve kenara alınır.
Soğanlar yarım cm kalınlığında dilimlere kesilir ve halkalara ayrılır.
Sos malzemeleri bir kabın içine alınır ve çırpılır.
Karnabaharları tek tek hazırladığımız kek kıvamında ki sosa batırıp kızgın yağda kızartılır.
Havlu peçete olan servis tabağına alınır.
Ardından soğan halkalarını kalan sosa bulayıp kızgın yağda kızartılır ve havlu peçete olan servis tabağına alınır.
Kızartma işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
Afiyet olsun.
Sodalı Karnabahar Kızartması Ve Soğan Halkası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı