Son konular

Soğan Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soğan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4 adet orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
4 su bardağı kemik suyu tavuk suyu varsa (Yoksa olağan suda olur)

Soğan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları çok ince olmayacak halde jülyen doğrayalım.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyalım ısınsın.
Üzerine soğanları ekleyelim orta ateşte 15-20 dakika karemelize olana kadar soğanları kavuralım.
Ardından sarımsakları ekleyip karıştırın.
Biraz daha kavrulunca kekik ve defne yaprağı ek edelim.
Ardından unu ekleyelim un kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kemik suyunu ek edelim kaynamaya başlayınca altını kısalım.
10 – 15 dakika kaynatalım ve ocaktan alalım.
Yanına bayat ekmekler vardı 4 dilim ekmeği doğradım sıvı yağ sarımsak ile kızartıp azda 3 yemek kaşığı kaşar peyniri ekledim. Kıtır kıtır oldu yaaa çok hoş çorbanın içinde şahane bir lezzet oldu afiyetler olsun efendim doğal antibiyotik bu soğuk kış gününde olağanüstü bir lezzet .
Soğan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt