Soğan Dolması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
5-6 adet büyük soğan
️İç harcı için;
200 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
️Sos için;
Yarım yemek kaşığı salça
Biraz tuz ve karabiber
1,5 su bardağı kaynar su
Biraz tereyağı

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları soyduktan sonra iki başını kesin ,ortasına kadar bir tarafından kesin.
Kaynayan suya atın.
10-15 dakika kadar yumuşayınca sudan çıkartıp katları birbirinden ayırın.
Dolma için ;pirinçleri yıkayın, soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
Baharat,salça, kıyma ve zeytinyağı birlikte elinizle yeterlice karıştırın.
Soğanların içini doldurup sarın.
Dıştaki büyük katların daha büyük oldukları için ikiye bölüp sarabilirsiniz.
Tencereye dizin.
Bir buçuk su bardağı kadar sıcak suya yarım yemek kaşığı salça ve tuz karabiber ekleyip karıştırın .
Dolmaların üzerine döküp birazda üzerine tereyağ koyalım.
Dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın, yaklaşık orta ateş 34-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun….
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt