Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
6+1 adet soğan (6 tanesini haşladım sarmak için, 1 tanesini de içinde kullandım)
8 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı pul biber
2 adet domates
1,5 su bardağı su
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze nane
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içi için 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra iyi yıkanmış pirinci üzerine ekleyelim.
Baharatları ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim ve pirincin üzerine ekleyelim.
Suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Pirinçler suyunu çekince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip pirinci ocaktan alalım.
Dolduracağımız soğanları 10 dakika haslayalım ve tek tek yapraklarına ayıralım.
İçine pirinçli harçtan koyup yassı olacak sekilde tencereye dizelim.
Salça, kekik ve sıcak suyu bir kapta karıştıralım dolmaların üzerine ilave edip kısık ateşte pişirelim. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6+1 adet soğan (6 tanesini haşladım sarmak için, 1 tanesini de içinde kullandım)
8 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı pul biber
2 adet domates
1,5 su bardağı su
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze nane
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içi için 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra iyi yıkanmış pirinci üzerine ekleyelim.
Baharatları ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim ve pirincin üzerine ekleyelim.
Suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Pirinçler suyunu çekince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip pirinci ocaktan alalım.
Dolduracağımız soğanları 10 dakika haslayalım ve tek tek yapraklarına ayıralım.
İçine pirinçli harçtan koyup yassı olacak sekilde tencereye dizelim.
Salça, kekik ve sıcak suyu bir kapta karıştıralım dolmaların üzerine ilave edip kısık ateşte pişirelim. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı