Soğan Dolması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
8 adet kuru soğan
200 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sebze tozu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine sos için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanların kabuklarını soyup ortadan diklemesine bölmeden derin kesiyoruz.
Soğanları haşlamak için üzerini geçecek kadar bir tencereye su ekleyip onbeş dakika kadar haşlıyoruz.
Haşlanan soğanları soğuması için bir kenara alıyoruz.
Pirinci bulguru yıkayıp süzüyoruz sırasıyla kıyma salça ince doğramış olduğunuz maydanozları ekliyoruz.
Yağı baharatları ekleyip harcı harmanlıyoruz soğanları tek tek birbirinden ayırıyoruz ve orta kısmına iç harcından koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Sarmış olduğumuz soğan dolmalarını bir tencereye güzelce diziyoruz.
Üzerine salçalı sosu döküp soğanların üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun hanımlar

Soğan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt