Son konular

Soğan Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
750 gram küçük soğan
3 orta uzunluk patates
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
1 ,5 çay kaşığı tuz
Sosu ı̇çı̇n
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Lavaşı ı̇çı̇n (10 adet)
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazır lavaş kullanmak istemiyorsanız lavaş hamurunuzu yoğurun yaklaşık 1 saat dinlendirin ve 10 adet beze yapıp yaklaşık 15 20 cm çapında açın ister tavada ister fırında artlı önlü pişirip bir beze sarıp dinlendirin.
Soğanlarımızın en dış kalın kabuklarını alalım büsbütün soymayacağız.
Baş ve uç kısımlarını en uç kısımlardan keselim.
Daha sonra soğanları ortadan 2 ye ortalarına kıymamızı koyabilecek kadar kesiyoruz.
Başka bir yerde kıymamızla baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız biberimizi güzelce yoğuruyoruz.
Patateslerimizi de kare kare keselim.
Soğanlarımızın ortasına kıyma harcımızdan yerleştirip pişireceğimiz tepsiye dizelim.
Soğanlarımız bitince boşlukları kestiğimiz patateslerle dolduralım.
Farklı bir yerde sosumuz için gerekli materyalleri karıştırıp kebabımızın üzerine gezdirelim.
Üzerini kapatıp 190 derecede yaklaşık 1- 1,5 saat kontrollü şekilde pişirelim.
Kebabımızın üzerini yağlı kağıdı ıslatarak kapatabilirsiniz.
Pişmeye yakın üzerini açıp birazda öyle pişirelim.
Kebabımız pişince lavaşlarımızın içine soğanın iç kısmını patates ve kıymasını güzelce yerleştirip dürüm haline getirip kebabımızın sosuna bana bana afiyetle yiyebilirsiniz.
Soğanları seçerken çok minik ve çok büyük olmamalarına dikkat edelim. Cevizden biraz büyük soğan tercih edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 750 gram orta yağlı kıyma 1,5 kilo patlıcan 2 çay kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 – 1, 5 su bardağı su 7 8 adet büyük domates Yarım kilo kapya biber Yarım kilo yeşil biber 10 adet lavaş Patlıcan Kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Bütün Hindi (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Bütün hindi Sosu için; 1/2 (yarım) limon suyu (yaklaşık 1/4 (çeyrek) çay bardağı) portakal da olabilir 2 soğan suyu( rendeleyip suyunu kullanıyoruz) 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆ 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pamuk Üzere Yumuşacık Mayalı Lavaş Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 10-11 adet lavaş için: Yaklaşık 3, 5 su bardağı un (450-500 gr) 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım yaş maya 1 su bardağı ılık su (220 ml) Yarım su bardağı ılık süt (110ml) Pamuk Üzere Yumuşacık Mayalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağı 1 paket toz maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tepeleme yemek kaşığı şeker Un (Adeti 100 gram için yaklaşık 10-12 adet hamburger ekmeği çıkıyor)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Yumuşacık Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt (ılık) 10 gram maya 1 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 su bardağı un Üzeri ı̇çin; 2 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt