Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
750 gram küçük soğan
3 orta uzunluk patates
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
1 ,5 çay kaşığı tuz
Sosu ı̇çı̇n
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Lavaşı ı̇çı̇n (10 adet)
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazır lavaş kullanmak istemiyorsanız lavaş hamurunuzu yoğurun yaklaşık 1 saat dinlendirin ve 10 adet beze yapıp yaklaşık 15 20 cm çapında açın ister tavada ister fırında artlı önlü pişirip bir beze sarıp dinlendirin.
Soğanlarımızın en dış kalın kabuklarını alalım büsbütün soymayacağız.
Baş ve uç kısımlarını en uç kısımlardan keselim.
Daha sonra soğanları ortadan 2 ye ortalarına kıymamızı koyabilecek kadar kesiyoruz.
Başka bir yerde kıymamızla baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız biberimizi güzelce yoğuruyoruz.
Patateslerimizi de kare kare keselim.
Soğanlarımızın ortasına kıyma harcımızdan yerleştirip pişireceğimiz tepsiye dizelim.
Soğanlarımız bitince boşlukları kestiğimiz patateslerle dolduralım.
Farklı bir yerde sosumuz için gerekli materyalleri karıştırıp kebabımızın üzerine gezdirelim.
Üzerini kapatıp 190 derecede yaklaşık 1- 1,5 saat kontrollü şekilde pişirelim.
Kebabımızın üzerini yağlı kağıdı ıslatarak kapatabilirsiniz.
Pişmeye yakın üzerini açıp birazda öyle pişirelim.
Kebabımız pişince lavaşlarımızın içine soğanın iç kısmını patates ve kıymasını güzelce yerleştirip dürüm haline getirip kebabımızın sosuna bana bana afiyetle yiyebilirsiniz.
Soğanları seçerken çok minik ve çok büyük olmamalarına dikkat edelim. Cevizden biraz büyük soğan tercih edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
750 gram küçük soğan
3 orta uzunluk patates
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
1 ,5 çay kaşığı tuz
Sosu ı̇çı̇n
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Lavaşı ı̇çı̇n (10 adet)
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazır lavaş kullanmak istemiyorsanız lavaş hamurunuzu yoğurun yaklaşık 1 saat dinlendirin ve 10 adet beze yapıp yaklaşık 15 20 cm çapında açın ister tavada ister fırında artlı önlü pişirip bir beze sarıp dinlendirin.
Soğanlarımızın en dış kalın kabuklarını alalım büsbütün soymayacağız.
Baş ve uç kısımlarını en uç kısımlardan keselim.
Daha sonra soğanları ortadan 2 ye ortalarına kıymamızı koyabilecek kadar kesiyoruz.
Başka bir yerde kıymamızla baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız biberimizi güzelce yoğuruyoruz.
Patateslerimizi de kare kare keselim.
Soğanlarımızın ortasına kıyma harcımızdan yerleştirip pişireceğimiz tepsiye dizelim.
Soğanlarımız bitince boşlukları kestiğimiz patateslerle dolduralım.
Farklı bir yerde sosumuz için gerekli materyalleri karıştırıp kebabımızın üzerine gezdirelim.
Üzerini kapatıp 190 derecede yaklaşık 1- 1,5 saat kontrollü şekilde pişirelim.
Kebabımızın üzerini yağlı kağıdı ıslatarak kapatabilirsiniz.
Pişmeye yakın üzerini açıp birazda öyle pişirelim.
Kebabımız pişince lavaşlarımızın içine soğanın iç kısmını patates ve kıymasını güzelce yerleştirip dürüm haline getirip kebabımızın sosuna bana bana afiyetle yiyebilirsiniz.
Soğanları seçerken çok minik ve çok büyük olmamalarına dikkat edelim. Cevizden biraz büyük soğan tercih edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı