Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Arpacık soğan yahut olağan doğranmış soğan
Tuz
Yoğurt sos için;
Süzme yoğurt
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
Tuz
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları ve sıvı yağı tavaya alalım üzerine şekeri ilave edip, karamelize olana kadar kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerin nar ekşisini ve çok az tuz ek edelim.
Ocağı kapatalım.
Yoğurdu kaseye alalım sarımsağı ezip, ekleyelim dere otunu yıkayıp, kurulayalım yoğurdu sulandırmasın.
Tuzunu ek edip güzelce karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Karamelize olmuş soğanları yoğurt sosunun üzerine güzelce yayalım. Deneyenlere afiyet olsun
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Arpacık soğan yahut olağan doğranmış soğan
Tuz
Yoğurt sos için;
Süzme yoğurt
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
Tuz
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları ve sıvı yağı tavaya alalım üzerine şekeri ilave edip, karamelize olana kadar kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerin nar ekşisini ve çok az tuz ek edelim.
Ocağı kapatalım.
Yoğurdu kaseye alalım sarımsağı ezip, ekleyelim dere otunu yıkayıp, kurulayalım yoğurdu sulandırmasın.
Tuzunu ek edip güzelce karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Karamelize olmuş soğanları yoğurt sosunun üzerine güzelce yayalım. Deneyenlere afiyet olsun
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı