Soğanlı Alabalık Nasıl Yapılır
Soğanlı Alabalık Resimli Tarif
Soğanlı Alabalık Yapılışı
Resimli Soğanlı Alabalık Tarifi
imagessoganlialabaliktarifiresimli5ad44dad4668a
Soğanlı Alabalık
Malzemeler
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 corba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz
Yemeğin Tarifi
Balıkları ikiye bolup, kılcıklarını cıkartın
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına surun Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin
Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın
Balıkları, tencerenin icine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar suzgecine yerleştirin Uzerleri kucuk doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının acılmaması gerekir Aksi halde buhara gecmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz
Soğanlı Alabalık Resimli Tarif
Soğanlı Alabalık Yapılışı
Resimli Soğanlı Alabalık Tarifi
imagessoganlialabaliktarifiresimli5ad44dad4668a
Soğanlı Alabalık
Malzemeler
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 corba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz
Yemeğin Tarifi
Balıkları ikiye bolup, kılcıklarını cıkartın
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına surun Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin
Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın
Balıkları, tencerenin icine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar suzgecine yerleştirin Uzerleri kucuk doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının acılmaması gerekir Aksi halde buhara gecmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz