Son konular

Soğanlı Cevizli Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soğanlı Cevizli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (Ajda bardağı )
1 çay bardağı yoğurt (Ajda bardağı )
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-4,5 bardak un
Karamelize soğan için;
3 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
Sıvıyağ
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam

Soğanlı Cevizli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle soğanları soyalım jülyen keselim (Dileyen yemeklikde doğrayabilir) uygun bir tavanın içine koyup sirke, şeker ve sıvı yağ ekleyip ocağı yakalım.
Soğanlar karamelize olurken cevizleride bıçak yardımıyla parçalayalım. Karamelize olan soğanlarıda ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Artık sıra hamurumuzda vermiş olduğum ölçülerdeki gereçleri bir kabın içerisinde yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Sonrasında cevizi ve soğanı ekleyip hamurun her tarafına yayılması için 1-2 dakika daha yoğuralım ve elimizle istediğimiz büyüklükte bezeler haline getirip fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derecelik fırında pişene kadar bekleyelim, sonrasında fırından çıkartıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim veeee afiyet olsun.
Soğanlı Cevizli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt