Son konular

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Usulü Katıklaş)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Adabı Katıklaş) Tanımı İçin Gereçler
1, su bardağı buğday (Yarma)
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
3 su bardağı yoğurt ( 1 su bardağı süzme yoğurt olursa daha hoş olur)
Yaklaşık 5-6 su bardağı soğuk su kıvamına nazaran azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.
Taze nane
1 tatlı kaşığı tuz

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Yolu Katıklaş) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan buğdayı, nohutu ve kurufasulyeyi birebir kab içerisinde ıslatalım.
Sabaha kadar şişen baklagilleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklüye koyup ocağa alalım.
Düdüklünün buharı çıkınca düdüğünü kapatıp altını kıstıktan sonra 30 dk pişirelim.
30 dk sonunda düdüklüyü ocaktan alıp havasını çıkardıktan sonra kapağını açıp bakalım üçü de güzelce pişmişse süzdürüp yıkıyalım. Şayet biri canlı kaldıysa düdüklüyü tekrar ocağa koyup 5_10 dk daha pişirebilirsiniz.
Süzdürdükten sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakalım.
Şimdide ayranı hazırlıyalım. Yoğurt ve ayranı çırpıcıyla güzelce çırptıktan sonra evvel tuz sonrada buğday, nohut ve fasulye karışımını ekleyip karıştıralım.
Kıvamını istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz.
Üzerine taze kıyılmış nane serperek servise hazır.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı süzme yoğurt 3 su bardağı soğuk su 3 adet salatalık 1/4 (çeyrek) demet dereotu 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım su bardağı haşlanmış nohut Tuz Pul biber Nane Zeytinyağı Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Videolu) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı buğday 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nohut 1 su bardağı süzme yoğurt 1,5 su bardağı soğuk su Tuz Nane Kırmızı toz biber Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 1 gece evvelce buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı buğday 1 su bardağı kadar haşlanmış nohut 1 su bardağı süzme yoğurt Taze ve kuru nane Sızma zeytinyağı Tuz Yeteri kadar soğuk su ve dilerseniz buz Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Buğdayları çokça yıkayıp 1 gece evvelden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı buğday (Yarma) 4 su bardağı su Terbiyesi için: 2 su bardağı yoğurt 1 tane yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Tuz Üzeri için: 1 tatlı kaşığı nane Tereyağ Sıvı yağ Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle buğdayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su 2 su bardağı süzme yoğurt (Light veya ev yoğurdu da olur.) 1 kase kase haşlanmış nohut 1 kase haşlanmış mercimek 1 kase mısır 1 kase haşlanmış buğday ya da ben genelde esmer bulgur kullanıyorum. (bulgurun şişmesi için üzerine sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt