Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı buğday
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
Tuz
Nane
Kırmızı toz biber
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 gece evvelce buğday ve nohutları farklı başka kaplara koyup ıslatıyoruz.
Sonraki gün nohut ve buğdayı başka tencerelerde yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
Bir kabın içinde yoğurt, su ve tuzu karıştırıp buğday ve nohutları ekliyoruz.
Üzerine nane ve kırmızı toz biber serpiştiriyoruz.
İsteğe nazaran içine buz ekliyoruz.
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı buğday
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
Tuz
Nane
Kırmızı toz biber
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 gece evvelce buğday ve nohutları farklı başka kaplara koyup ıslatıyoruz.
Sonraki gün nohut ve buğdayı başka tencerelerde yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
Bir kabın içinde yoğurt, su ve tuzu karıştırıp buğday ve nohutları ekliyoruz.
Üzerine nane ve kırmızı toz biber serpiştiriyoruz.
İsteğe nazaran içine buz ekliyoruz.