Soğuk Baklava Damakarı Çoşturan Çok Lezzetli Baklava Tanımı İçin Gereçler
1 paket baklavalık yufka
40/45 ortası yufka
300 gr tereyağı yahut margarin
1 çay bardağından 2parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı antep fıstığı
1 paket fındık içi (Bimde satılan paketten)
Şerbeti İçin
700 ml süt
3 su bardağı şeker not: 700 ml ölçüde, sütle şeker birebir oranda olmalı
Üzeri için
80 gr sütlü çikolata (Buzlukta dondurulmuş)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nesguik
Tepsi ölçüsü 30×40 boyutunda su bardağı ölçüsü 220ml, çay bardağı 125 ml.
Soğuk Baklava Damakarı Çoşturan Çok Güzel Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci şerbetini yapmakla başlayalım,. Süt ile şekeri ocağa alıp karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısalım 15 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Baklavalık yağ elde etmek için tereyağı mı yahut margarini ortaboy tavaya alalım eritelim. Yemek kaşığı ile yüzeye çıkan, köpükleri, sıyırarak alıp atalım. Kalan saf sarı yağ oluyor.
Üzerine sıvı yağını ekleyelim karıştıralım süzgeçten geçirelim. Yağdan 1 su bardağından 2 parmak az olacak formda bardağa koyup ayıralım.
Kalan yağı yufkalara sürmek için kullanalım. Tepsinin tabanını çokça yağlayalım. Yufkaları kalın bir örtünün ortasına alalım kurumasınlar.
Tepsi içine nazaran kesilmiş 20 adet yufkayı taban kata (Her iki yufkada 1, 5 yemek kaşığı yağ dökerek yufkanın her yerini fırça ile yağlıyoruz 20 ci kata gelince yağlayıp fındık ve fıstığı her yerine çokça serpelim (Kalan 20 yahut 25 adet yufkayı bu sefer tek tek yağlayarak, her kata 1 yemek kaşığı yağ döküp sürerek bitirelim) bıçakla dilimlere keselim.
Bardakta ayırdığımız yağı en üste her yerine dökerek fırçayla sürelim. Evvelce ısınmış fırında orta rafında fansız ayarda 180 dc 1 saat pişirelim. Denetimli olalım herkesin fırın ayarı pişirme mühleti farklı olabilir.
Üzeri pembeleşince çıkaralım. 15 dakika ılımaya bırakıp. Soğumuş şerberti üzerine dökelim.
Ilıyınca buzdolabında 6/7 saat bekletip soğutalım üzerine tel süzgeçle nesguik serpelim. Buzlukta ki çikolatayı rendeleyip üzerine serpelim. Bu hafif hoş yedikçe yedirten tarifi tugba_gamzeli_melek’ in sayfasından aldım çok teşekkür ederim. Herkese şiddetle tavsiye ederim .
1 paket baklavalık yufka
40/45 ortası yufka
300 gr tereyağı yahut margarin
1 çay bardağından 2parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı antep fıstığı
1 paket fındık içi (Bimde satılan paketten)
Şerbeti İçin
700 ml süt
3 su bardağı şeker not: 700 ml ölçüde, sütle şeker birebir oranda olmalı
Üzeri için
80 gr sütlü çikolata (Buzlukta dondurulmuş)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nesguik
Tepsi ölçüsü 30×40 boyutunda su bardağı ölçüsü 220ml, çay bardağı 125 ml.
Soğuk Baklava Damakarı Çoşturan Çok Güzel Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci şerbetini yapmakla başlayalım,. Süt ile şekeri ocağa alıp karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısalım 15 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Baklavalık yağ elde etmek için tereyağı mı yahut margarini ortaboy tavaya alalım eritelim. Yemek kaşığı ile yüzeye çıkan, köpükleri, sıyırarak alıp atalım. Kalan saf sarı yağ oluyor.
Üzerine sıvı yağını ekleyelim karıştıralım süzgeçten geçirelim. Yağdan 1 su bardağından 2 parmak az olacak formda bardağa koyup ayıralım.
Kalan yağı yufkalara sürmek için kullanalım. Tepsinin tabanını çokça yağlayalım. Yufkaları kalın bir örtünün ortasına alalım kurumasınlar.
Tepsi içine nazaran kesilmiş 20 adet yufkayı taban kata (Her iki yufkada 1, 5 yemek kaşığı yağ dökerek yufkanın her yerini fırça ile yağlıyoruz 20 ci kata gelince yağlayıp fındık ve fıstığı her yerine çokça serpelim (Kalan 20 yahut 25 adet yufkayı bu sefer tek tek yağlayarak, her kata 1 yemek kaşığı yağ döküp sürerek bitirelim) bıçakla dilimlere keselim.
Bardakta ayırdığımız yağı en üste her yerine dökerek fırçayla sürelim. Evvelce ısınmış fırında orta rafında fansız ayarda 180 dc 1 saat pişirelim. Denetimli olalım herkesin fırın ayarı pişirme mühleti farklı olabilir.
Üzeri pembeleşince çıkaralım. 15 dakika ılımaya bırakıp. Soğumuş şerberti üzerine dökelim.
Ilıyınca buzdolabında 6/7 saat bekletip soğutalım üzerine tel süzgeçle nesguik serpelim. Buzlukta ki çikolatayı rendeleyip üzerine serpelim. Bu hafif hoş yedikçe yedirten tarifi tugba_gamzeli_melek’ in sayfasından aldım çok teşekkür ederim. Herkese şiddetle tavsiye ederim .