Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
2 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket toz krem şanti
3 paket vanilin
1 paket sıvı krema (yarı çırpılmış)
100 gram fındık
100 gram badem
100 gram ceviz
2 paket bitter çikolata
Süslemek için:
1 tutam toz antep fıstığı
1 tutam hindistan cevizi
1 tutam nar taneleri
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü büyük bir tencerede kaynama noktasına gelmeden, yalnızca ısıtın ve ocaktan alın.
Sütün içine evvel şekeri koyup eriyene kadar çırpın.
Ilık duruma gelen şekerli süte toz krem şantiyi çırparak azar azar yedirin, son olarak 2 vanilini ekleyip şerbeti hazır hale getirin.
Ceviz ve fındıkları ocakta hafif renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurun ve robottan çekip kenarda bekletin.
Güllaç yapraklarının, şerbetin tamamının sığabileceği bir tepsinin tabanına kepçeyle şerbet koyun ve birinci 2-3 güllaç yaprağını üstlerinden şerbet vererek tepsiye yerleştirin.
Bu etapta güllaç yapraklarını tepsiye sığdırmak için elinizle kırabilirsiniz.
İlk 2-3 katın akabinde ceviz, fındık karışımını serpiştirip öteki katlara gecin, tek bir kat halinde de yapabilirsiniz.
Kalan güllaç yapraklarını yeniden şerbetleyerek tepsiye yerleştirin,üzerini kepçeyle hafif bastırıp düzleyin.
Tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 4-8 saat ortası dinlendirin.
Güllaç yapraklarında kuru yer kalmadığına emin olun.
Şerbetiniz artarsa buzdolabında servis ederken kullanmak için saklayabilirsiniz, yada benim yaptığım üzere sıvı kremayı, 1 vanillin ile yarı çırparak dökebilirsiniz.
Güllacın üzerinde kullanacağınız çikolataları da birebir vakitte derin dondurucuda bekletin.
Servis etmeden evvel çikolataları ufak kesimlere kırıp mutfak robotundan çekip, iri taneli toz haline getirin.
Çikolatayı güllacın üzerine serpmeden tatlıyı dilimleyin, üzerini çikolata ile kaplayın (ben unuttum maalesef o yüzden hal bozukluğu oluyor) her dilimi dilerseniz fındık, fıstık ve nar taneleri ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10 adet güllaç yaprağı
2 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket toz krem şanti
3 paket vanilin
1 paket sıvı krema (yarı çırpılmış)
100 gram fındık
100 gram badem
100 gram ceviz
2 paket bitter çikolata
Süslemek için:
1 tutam toz antep fıstığı
1 tutam hindistan cevizi
1 tutam nar taneleri
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü büyük bir tencerede kaynama noktasına gelmeden, yalnızca ısıtın ve ocaktan alın.
Sütün içine evvel şekeri koyup eriyene kadar çırpın.
Ilık duruma gelen şekerli süte toz krem şantiyi çırparak azar azar yedirin, son olarak 2 vanilini ekleyip şerbeti hazır hale getirin.
Ceviz ve fındıkları ocakta hafif renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurun ve robottan çekip kenarda bekletin.
Güllaç yapraklarının, şerbetin tamamının sığabileceği bir tepsinin tabanına kepçeyle şerbet koyun ve birinci 2-3 güllaç yaprağını üstlerinden şerbet vererek tepsiye yerleştirin.
Bu etapta güllaç yapraklarını tepsiye sığdırmak için elinizle kırabilirsiniz.
İlk 2-3 katın akabinde ceviz, fındık karışımını serpiştirip öteki katlara gecin, tek bir kat halinde de yapabilirsiniz.
Kalan güllaç yapraklarını yeniden şerbetleyerek tepsiye yerleştirin,üzerini kepçeyle hafif bastırıp düzleyin.
Tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 4-8 saat ortası dinlendirin.
Güllaç yapraklarında kuru yer kalmadığına emin olun.
Şerbetiniz artarsa buzdolabında servis ederken kullanmak için saklayabilirsiniz, yada benim yaptığım üzere sıvı kremayı, 1 vanillin ile yarı çırparak dökebilirsiniz.
Güllacın üzerinde kullanacağınız çikolataları da birebir vakitte derin dondurucuda bekletin.
Servis etmeden evvel çikolataları ufak kesimlere kırıp mutfak robotundan çekip, iri taneli toz haline getirin.
Çikolatayı güllacın üzerine serpmeden tatlıyı dilimleyin, üzerini çikolata ile kaplayın (ben unuttum maalesef o yüzden hal bozukluğu oluyor) her dilimi dilerseniz fındık, fıstık ve nar taneleri ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı