Soğuk Baklava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
800 gram baklavalık yufka
250 gram tereyağ
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilin
İçi için;
250 gram (3 su bardağı ceviz kırığı)
Üzeri için
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı krem şanti
60 gram rendelenmiş sütlü çikolata
Veya toz nesquik

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için uygun bir tencereye şekeri ve suyu alın ve ocağı yakıp karıştırarak şekeri suda eritin. Kaynadıktan 3 dakika sonra ocağı kapatıp sütü ve vanilini ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız şerbeti buzdolabına kaldırın.
Tereyağını eritin ve üzerine biriken beyaz katmanı kaşıkla alıp atın.
Baklavalık yufkaları hazırlayacağınız tepsi boyutunda kesin yahut tıpkı uzunlukta bir tepsi kullanın.
Yufkalardan 15 adedini üst katman için ayırın.
Yufkaların üzerine bir bez kapatın zira çabucak kurur.
Bir fırça kullanarak tepsinin tabanını tereyağ ile yağlayın.
Üzerine bir yufka serip tekrar yağlayın.
Alt katman için olan yufkalar bitene kadar ortalarını yağlayın ve üst üste dizin.
Cevizini döküp üst katman için ayırdığınız yufkaları da ortalarına yağ sürerek dizin.
En son yufkanın üzerine de yağ sürüp keskin bir bıçakla kare biçiminde dilimleyin.
Her dilimi silikon spatula yahut kahvaltı bıçağı üzere bir şey ile hafif sıkıştırıp baklava bombesi verin. (hazır baklava yufkası çabuk kuruduğu için dümdüz olacaktır bu süreci yaparsanız el açması üzere daha bombeli bir imgesi olur).
Kalan yağı eşit formda üzerine döküp (yağın altında biriken süt hariç) 170 derece fırında denetimli bir biçimde üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Benim fırınımda 50 dakika pişti.
Fırından çıkan baklava yumuşak olsun isterseniz şerbetini 10 dk sonra, çıtır olsun isterseniz 1 saat sonra şerbetini verin.
Üzerine kakaolu karışım yahut toz nesquik döküp dilerseniz toz fıstık ile süsleyip 6 saat buzdolabına kaldırıp (1 gece de bekleyebilir) sonra servis edin.
Afiyet olsun ❤

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka 250 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı iri modüllü fıstık içi (Siirt fıstığı) 1 su bardağı toz fıstık Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 2 su bardağı süt 4 damla limon suyu 1 paket krema Üzerin için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka ( 800 gr) 100 gram tereyağı 100 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut fındık Şerbeti için 5 su bardak süt 2 paket krema 1,5 su bardağı şeker Üst kısmı için Toz nesquik Soğuk Baklava Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz yahut antep fıstığı Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya Üzeri için; 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kadayıflı Sarma Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka 250 gram yaş kadayıf Ceviz 1,5 paket margarin Şerbeti için ; 6 su bardağı şeker 7 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Kadayıflı Sarma Baklava Tanımı Yapılışı Yağı eritin, sonra yufkaları üçer kat olacak halde her birinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Soğuk Baklava Damakarı Çoşturan Çok Lezzetli Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka 40/45 ortası yufka 300 gr tereyağı yahut margarin 1 çay bardağından 2parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı antep fıstığı 1 paket fındık içi (Bimde satılan paketten) Şerbeti İçin 700 ml süt 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt