Son konular

Soğuk Baklava

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (800 gr) kral marka kullandım
175 gram tereyağ yada margarin
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Antep fıstığı (Cevizde olur)
Şerbet için
1 litre süt
2.5 su bardağı şeker
Üzeri için
Kakao
Rendelenmiş çikolata
Toz antep fıstığı

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri, sütü karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 10-15 dakika kaynatın, bir kenara alıp soğutalım. Mutlaka soğuk olsun şerbet.
Tereyağını eritelim, üzerindeki köpüğü alalım, sıvı yağı da ekleyip karıştıralım, yufkaları tepsiye göre keselim yufkaları temiz bir örtüde bekletelim kurumasın.
Tepsiyi yağlayalım, her iki katta bir yağlayalım 30 kata gelince antep fıstığını serpelim. Kestiğimiz yufkalarıda aralara ekleyelim, tekrar 2 kat yağlayarak devam edelim.
En üstü yağlamadan keselim kalan yağı da üstüne gezdirelim, 160 derece fırında pişirelim fırından aldıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığını çıkmasını bekleyelim.
Soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim tatlımızı süsleyip 1 gece buzdolabında dinlendirin video için ınstagram sayfama bakabilirsiniz profilimde var sayfam. Afiyet olsun .
Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt