Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
1 paket 500 gram baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için :
1 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
Ortasına :
1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için :
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
Şerbet için 1 su bardağı su ve şeker bir taşa kaynatılır, altı kapatılır süt ve vanilya konularak soğumaya bırakılır.
Kaymağı hazırlanır, iki gereç pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Tereyağı eritilip üzerindeki köpük alınıp sıvı yağ dökülür.
Baklavalık yufka büyük uzunluk yuvarlak borcam konularak kesilir.
Her 3 katta bir yağlanır fırça yardımı ile sürülür.
12. Yufkada yağlamadan kaymak sürülür ve üzerine ceviz dökülür.
Tekrar her üç yaprakta yağlama yapılarak tatlı tamamlanır.
Kalan tereyağı karışımı kare dilimlenen tatlının üzerine sürülür.
170 derece de 35 dk yaklaşık fırınınıza nazaran değişebilir bu formda pişirilir.
Şerbet soğuk tatlı ise sıcak olacak formda şerbeti dökülür .
15 dakika sonra kakaolu karışım üzerine serpilir dilediğiniz halde süslenir.
1 paket 500 gram baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için :
1 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
Ortasına :
1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için :
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
Şerbet için 1 su bardağı su ve şeker bir taşa kaynatılır, altı kapatılır süt ve vanilya konularak soğumaya bırakılır.
Kaymağı hazırlanır, iki gereç pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Tereyağı eritilip üzerindeki köpük alınıp sıvı yağ dökülür.
Baklavalık yufka büyük uzunluk yuvarlak borcam konularak kesilir.
Her 3 katta bir yağlanır fırça yardımı ile sürülür.
12. Yufkada yağlamadan kaymak sürülür ve üzerine ceviz dökülür.
Tekrar her üç yaprakta yağlama yapılarak tatlı tamamlanır.
Kalan tereyağı karışımı kare dilimlenen tatlının üzerine sürülür.
170 derece de 35 dk yaklaşık fırınınıza nazaran değişebilir bu formda pişirilir.
Şerbet soğuk tatlı ise sıcak olacak formda şerbeti dökülür .
15 dakika sonra kakaolu karışım üzerine serpilir dilediğiniz halde süslenir.