Soğuk Baklava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
1 paket 500 gram baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için :
1 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
Ortasına :
1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için :
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya

Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı

Öncelikle şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
Şerbet için 1 su bardağı su ve şeker bir taşa kaynatılır, altı kapatılır süt ve vanilya konularak soğumaya bırakılır.
Kaymağı hazırlanır, iki gereç pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Tereyağı eritilip üzerindeki köpük alınıp sıvı yağ dökülür.
Baklavalık yufka büyük uzunluk yuvarlak borcam konularak kesilir.
Her 3 katta bir yağlanır fırça yardımı ile sürülür.
12. Yufkada yağlamadan kaymak sürülür ve üzerine ceviz dökülür.
Tekrar her üç yaprakta yağlama yapılarak tatlı tamamlanır.
Kalan tereyağı karışımı kare dilimlenen tatlının üzerine sürülür.
170 derece de 35 dk yaklaşık fırınınıza nazaran değişebilir bu formda pişirilir.
Şerbet soğuk tatlı ise sıcak olacak formda şerbeti dökülür .
15 dakika sonra kakaolu karışım üzerine serpilir dilediğiniz halde süslenir.
 

Similar threads

  • Soru
Şahane Sütlü Baklava Tanımı İçin Materyaller Hamur İçin 800 kg baklavalık yufka 200 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 1,5 su bardağı ceviz Şerbet İçin 1 su bardağı su 1,5 su bardağı süt 2 su bardağı şeker 1 tane kremşanti 1 tane vanilya Üzeri İçin 2 kaşık kakao 1 kaşık pudra şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Hindistan Cevizli Baklava (Villa Sefası) Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Çeyrek limon (Kabuğu ile birlikte) İç harcı için 1.5 su bardağı hindistan cevizi 1.5 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta Baklava için 1 paket baklavalık yufka 4 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Antep fıstığı 200 gr tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kase süt kaymağı yahut 1 paket hazır kaymak Kaymak için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı şeker Şerbet için: 3,5 su bardağı su 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 800 gr baklavalık yufka 250 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz Şerbeti için; 1 litre süt (5 su bardağı süt) 4 su bardağı şeker (az tatlı sevenler 3 su bardağı kullansın bizede biraz tatlı geldi) Üzeri için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket hazır baklavalık yufka 250 gram tereyağı veya margarin 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz Şerbeti için 1 litre süt 3.5 su bardağı şeker 1 paket vanilya Üzeri için 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt