Soğuk Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
500 gram kadayıf
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
250 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
5 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker (Azalta yahut çoğaltabilirsiniz)
1 paket vanilya
Üzerini Süslemek İçin
Yeşil toz fıstık
Hindistan cevizi
1 paket sütlü çikolata yahut bitter çikolata
İsterseniz karışık olarakta çikolatayı kullanabilirsiniz
Soğuk Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi alıyoruz başından hiç ayrılmıyoruz taşma ihtimali var.
Akabinde şerbetimizi kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz sonrasında şerbetinizin altını kapatıyoruz vanilyayı katıp karıştırıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
Tereyağımızı yahut margarinimizi eritiyoruz eriyip ılık olan yağımızı kadayıfın üzerine gezdiriyoruz ve kadayıfımızı teltel ayırıp düzgünce yağlanmasını sağlıyoruz orta uzunluk bir tepsiye yahut dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döşüyoruz.
Cevizimize 2 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıyoruz kadayıfların üzerine yayıyoruz kalan kadayıfımızı da cevizlerimizin üzerine kapatarak hafif hafif baskı uygulayıp 180 -190 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran kadayıfımızı fırından alıyoruz öteki bir tepsinin art kısmına aykırı çevirerek üst kısmının düz olmasını sağlıyoruz ve tekrar birebir tepsiye kaydırarak koyuyoruz.
Kadayıfımız 5 dakika bekledikten sonra evvelden hazırlanan ve soğuyan süt şerbetimizi kadayıfın üzerine kepçe yardımıyla eşit bir formda döküyoruz.
Akabinde keskin bir bıçakla kadayıfımızı dilediğiniz boyutlarda ve dilediğiniz halde kesiyoruz 3 -4 saat sonra 1 gece bekledikten sonra kadayıfımız şerbetini tamamı ile çektikten sonra çikolatamızı rendeliyoruz üzerine döküyoruz.
Akabinde yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile hatta ceviz içi ile bile süsleyip tamamlayabilirsiniz tatlımızı buzdolabında koruma ediyoruz inanın bana soğuk kadayıfın lezzetine bayılacaksınız şimdiden hepinize kolay gelsin
500 gram kadayıf
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
250 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
5 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker (Azalta yahut çoğaltabilirsiniz)
1 paket vanilya
Üzerini Süslemek İçin
Yeşil toz fıstık
Hindistan cevizi
1 paket sütlü çikolata yahut bitter çikolata
İsterseniz karışık olarakta çikolatayı kullanabilirsiniz
Soğuk Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi alıyoruz başından hiç ayrılmıyoruz taşma ihtimali var.
Akabinde şerbetimizi kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz sonrasında şerbetinizin altını kapatıyoruz vanilyayı katıp karıştırıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
Tereyağımızı yahut margarinimizi eritiyoruz eriyip ılık olan yağımızı kadayıfın üzerine gezdiriyoruz ve kadayıfımızı teltel ayırıp düzgünce yağlanmasını sağlıyoruz orta uzunluk bir tepsiye yahut dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döşüyoruz.
Cevizimize 2 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıyoruz kadayıfların üzerine yayıyoruz kalan kadayıfımızı da cevizlerimizin üzerine kapatarak hafif hafif baskı uygulayıp 180 -190 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran kadayıfımızı fırından alıyoruz öteki bir tepsinin art kısmına aykırı çevirerek üst kısmının düz olmasını sağlıyoruz ve tekrar birebir tepsiye kaydırarak koyuyoruz.
Kadayıfımız 5 dakika bekledikten sonra evvelden hazırlanan ve soğuyan süt şerbetimizi kadayıfın üzerine kepçe yardımıyla eşit bir formda döküyoruz.
Akabinde keskin bir bıçakla kadayıfımızı dilediğiniz boyutlarda ve dilediğiniz halde kesiyoruz 3 -4 saat sonra 1 gece bekledikten sonra kadayıfımız şerbetini tamamı ile çektikten sonra çikolatamızı rendeliyoruz üzerine döküyoruz.
Akabinde yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile hatta ceviz içi ile bile süsleyip tamamlayabilirsiniz tatlımızı buzdolabında koruma ediyoruz inanın bana soğuk kadayıfın lezzetine bayılacaksınız şimdiden hepinize kolay gelsin