Sonbahar Kurabiyesi (Muhteşem İç Dolgusuyla) Tanımı İçin Materyaller
2 çay bardağı yoğurt
1 çay barınağının yarısı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un dikkatli ekleyelim
İç dolgusu için
2 adet havuç
1 çay bardağı şeker
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı ceviz
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
Kakao hal vermek için
Sonbahar Kurabiyesi (Muhteşem İç Dolgusuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kurabiyenin iç dolgusunu yapmakla başlayalım.
Havucu rendenin en ince tarafı ile rendeleyip tavaya alalım.
Üzerine şekeri ilave edip, ocakta orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Havuç piştikten sonra ceviz ve fındığı rondodan çekip içine koyalım. Kuş üzümü ve tarçınıda ek edip karıştıralım, soğuması için kenara alalım.
Hamuru için eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı karıştırma kabına alıp, başka malzemeleride karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan cevizden büyük kesimler koparıp, elimizle yuvarlak yapıp ortasını açalım.
Hamurun ortasına iç harcından koyup tekrar kapatıp yuvarlayalım ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
Kurabiyelerin üzerine bıçakla kakaoya batırarak biçim verelim.
190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sonbahar Kurabiyesi (Muhteşem İç Dolgusuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 çay bardağı yoğurt
1 çay barınağının yarısı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un dikkatli ekleyelim
İç dolgusu için
2 adet havuç
1 çay bardağı şeker
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı ceviz
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
Kakao hal vermek için
Sonbahar Kurabiyesi (Muhteşem İç Dolgusuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kurabiyenin iç dolgusunu yapmakla başlayalım.
Havucu rendenin en ince tarafı ile rendeleyip tavaya alalım.
Üzerine şekeri ilave edip, ocakta orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Havuç piştikten sonra ceviz ve fındığı rondodan çekip içine koyalım. Kuş üzümü ve tarçınıda ek edip karıştıralım, soğuması için kenara alalım.
Hamuru için eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı karıştırma kabına alıp, başka malzemeleride karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan cevizden büyük kesimler koparıp, elimizle yuvarlak yapıp ortasını açalım.
Hamurun ortasına iç harcından koyup tekrar kapatıp yuvarlayalım ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
Kurabiyelerin üzerine bıçakla kakaoya batırarak biçim verelim.
190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sonbahar Kurabiyesi (Muhteşem İç Dolgusuyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı