Sosisli Patso (Hem Pratik Hem Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
Ekmek
200 gram kadar sosis
Çeyrek kangal sucuk
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
Patates kızartması için;
3 adet orta uzunluk patates
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Kızartmak için sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
Tuz
Hardal
Ketçap
Mayonez
Sosisli Patso (Hem Pratik Hem Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesleri soyup ince ince doğrayalım ve sucuk ve patatesleri de uzunlamasına doğrayalım.
Doğradığımız patateslerin içine un ve nişastayı ekleyip uygunca karıştıralım. Daha çıtır olmasını sağlayacak.
Patatesleri kızgın yağın içinde kızartalım.
Bu ortada tavaya yağ alalım ve sosis ve sucukları alıp güzelce kavurup ocaktan alalım.
Kızaran patatesleri peçetenin üzerine alıp yağını aldıralım ve bir tabağa alıp üzerine kajun baharatı ve tuz ekleyip karıştıralım.
Ekmeğimizi ortasından kesip sosislerimizin üzerinde biraz ısıtalım.
Daha sonra ekmeğimizin ortasına evvel kızartmadan bir ölçü koyup daha sonra sosisten koyuyoruz.
Üzerine istediğiniz ketçap, mayonez ve hardal ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Ekmek
200 gram kadar sosis
Çeyrek kangal sucuk
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
Patates kızartması için;
3 adet orta uzunluk patates
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Kızartmak için sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
Tuz
Hardal
Ketçap
Mayonez
Sosisli Patso (Hem Pratik Hem Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesleri soyup ince ince doğrayalım ve sucuk ve patatesleri de uzunlamasına doğrayalım.
Doğradığımız patateslerin içine un ve nişastayı ekleyip uygunca karıştıralım. Daha çıtır olmasını sağlayacak.
Patatesleri kızgın yağın içinde kızartalım.
Bu ortada tavaya yağ alalım ve sosis ve sucukları alıp güzelce kavurup ocaktan alalım.
Kızaran patatesleri peçetenin üzerine alıp yağını aldıralım ve bir tabağa alıp üzerine kajun baharatı ve tuz ekleyip karıştıralım.
Ekmeğimizi ortasından kesip sosislerimizin üzerinde biraz ısıtalım.
Daha sonra ekmeğimizin ortasına evvel kızartmadan bir ölçü koyup daha sonra sosisten koyuyoruz.
Üzerine istediğiniz ketçap, mayonez ve hardal ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.