Soslu Biftek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler
10 dilim biftek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
4 adet orta uzunluk domates ya da 1 bardak kışlık domates sosu
15 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı tuz

Soslu Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın.
Biftekleri gerili önlü mühürleyin.
Düdüklü tencerenin tabanına biftekleri etinizin ölçüsüne nazaran düzgün bir formda dizin.
Üzerine domates sosu, salça ve su karışımını ve baharatları yeterlice karıştırdıktan sonra döküp yayın.
Arpacık soğan ve dörde kesilmiş sarımsakları ek edin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesi duyduktan sonra kısık ateşe alın.
30 dk da etleriniz pişecektir.
Yanında patates püresi ile servis edilir. Afiyet olsun.
Soslu Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt