Son konular

Soslu Biftek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller
3 modül dana biftek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek yemek nişasta
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz ,karabiber,pul biber

Soslu Biftek Tanımı Yapılışı

Tavamıza sıvı yağ koyuyoruz yeterlice kızınca etleri yüksek ateşte mühürlüyoruz mühürlediğimiz etleri tabağa koyup kenara alıyoruz.
Birebir tava içerisine tereyağını koyuyoruz.
Büyük küp biçiminde böldüğümüz kuru soğan ve ortadan ikiye böldüğümüz sarmısakları ekleyip soteliyoruz .
Daha sonra salçasını ek edip 1 dakika kadar daha kavuruyoruz ,minik minik doğradığımız domatesleri de ekleyip baharatlarını da ekliyoruz .
1 dakika kadar pişiriyoruz başka bi kapta su (2, 5 su bardağı) nişastayı karıştırıyoruz ve tavamıza döküyoruz .
Güzelce karıştırıp sosların içine etleri koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra etleri içinden çıkartıp sosu blenderdan geçiriyoruz.
Daha sonra etleri tekrar sosun için e koyup 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Pişen etleri 15 dakika dinlerdirdikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Mantarlı Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller 4 kesim biftek 3 diş ezilmiş sarımsak Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı kekik Sosu için; 200 gram mantar 1 adet kuru soğan 1 paket sıvı krema 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Mantarlı Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Domates Sosunda Biftek Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo biftek 3 adet domates rendesi yahut benim üzere kavanoz kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, kekik, pul biber Pişme durumuna nazaran su Domates Sosunda Biftek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Soslu Antrikot Tanımı İçin Gereçler 1 kilo antrikot 3 diş sarımsak 1 adet orta uzunluk soğan 2 adet kırmızı biber 3 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta Soslu Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavada etleri önlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler 14 dilim biftek 1 baş sarımsağın yarısı 2 yemek kaşığı tereyağ 1çay bardağı yağ 1 yemek kaşığı salça Karabiber, tuz 4 adet defne yaprağı 1 büyük kapya biber 1 orta uzunluk soğan 1 yemek kaşığı nişasta Etin üstünü geçecek kadar su (Düdüklüde ise 2 su bardağı su)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Domates Soslu Biftek Tarifi İçin Malzemeler 300 gram biftek 4 tane domates 1 su bardağı kışlık domates sos (yoksa sadece domateste olur) Kekik Tuz Domates Soslu Biftek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalarrrr kolay ve lezzetli bir yemeğim var Önce etlerimizi sıcak tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt