Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler
300-400 gram brokoli
1 çay kaşığı tuz
4-5 adet sarımsak
1 adet limon
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brokoliyi yıkayıp, dallarından ayırıyoruz.
Bir tencerenin yarısına kadar su koyuyoruz. Su kaynadıktan sonra içine brokoliyi koyuyoruz.
10-12 dk kadar haşlıyoruz.
Haşlanan brokolileri bir süzgeç yardımıyla iyice süzüyoruz.
Sos için, sarımsakları tuzla iyice dövüp bir kaseye alıyoruz.
Daha sonra kaseye limon ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Süzülen brokolileri bir tabağa alıp üzerine sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun .
Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300-400 gram brokoli
1 çay kaşığı tuz
4-5 adet sarımsak
1 adet limon
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brokoliyi yıkayıp, dallarından ayırıyoruz.
Bir tencerenin yarısına kadar su koyuyoruz. Su kaynadıktan sonra içine brokoliyi koyuyoruz.
10-12 dk kadar haşlıyoruz.
Haşlanan brokolileri bir süzgeç yardımıyla iyice süzüyoruz.
Sos için, sarımsakları tuzla iyice dövüp bir kaseye alıyoruz.
Daha sonra kaseye limon ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Süzülen brokolileri bir tabağa alıp üzerine sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun .
Soslu Brokoli Haşlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı