Soslu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
3 diş rendelenmiş sarımsak
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 er tatlı kaşığı pul biber, ve karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
Domates sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Maydanoz
Soslu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyunu dökelim ve üzerini streçleyerek kapatalım.
Bulgurların suyu çekip şişmesi için 20 dakika bekleyelim.
Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, domates salçasını tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
Daha sonra kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlayalım.
Haşlanan köfteler süzgece alalım ve suyu uygunca süzelim.
Başka bir tava içerisine sıvı yağı alalım.
Domates rendesini ekleyelim ve 1-2 dak pişirelim.
Salçada eklenip kavuralım.
En son köfteleri ekleyelim ve karıştırarak soteleyelim sonra ocaktan alalım.
Üzerine maydanoz ekleyelim. Dilerseniz yanına sarmısaklı yoğurtta yapabilirsiniz. Afiyet olsun
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
3 diş rendelenmiş sarımsak
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 er tatlı kaşığı pul biber, ve karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
Domates sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Maydanoz
Soslu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyunu dökelim ve üzerini streçleyerek kapatalım.
Bulgurların suyu çekip şişmesi için 20 dakika bekleyelim.
Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, domates salçasını tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
Daha sonra kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlayalım.
Haşlanan köfteler süzgece alalım ve suyu uygunca süzelim.
Başka bir tava içerisine sıvı yağı alalım.
Domates rendesini ekleyelim ve 1-2 dak pişirelim.
Salçada eklenip kavuralım.
En son köfteleri ekleyelim ve karıştırarak soteleyelim sonra ocaktan alalım.
Üzerine maydanoz ekleyelim. Dilerseniz yanına sarmısaklı yoğurtta yapabilirsiniz. Afiyet olsun