Resimli Soslu Cipura tarifi
Soslu cipura nasıl yapılır
Soslu cipura tarifi
Malzeme listesi
2 adet orta boy cipura
4 adet orta boy kuru soğan
1 cay kaşığı tuz, karabiber
Tabağı suslemek icin
1 adet orta boy domates (yuvarlak dilimlenmiş)
1 adet orta boy turp
56 sap taze soğan
1012 sap roka
Sosu icin
4 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 cay kaşığı biber salcası
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 cay kaşığı tuz, kimyon
imagessoslucipuratarifiresimli5ad4493d64929
Yapılışı
Oncelikle, ayıklanmış cipuraları iyice yıkayıp suzun Ote yandan, kuru soğanları yarım ay şeklinde incecik doğrayıp uzerine karabiber ve tuzu ekleyin Derin bir kabın icinde elinizle kofte yoğurur gibi ezerek yumuşatın Balıkların karın kısmını keserek bu soğanları yerleştirin Şimdi de balıkları kızgın ızgarada onlu arkalı kızartın Diğer taraftan, turp, roka, yeşil soğan ve domatesi bir servis tabağını susleyin Izgarada pişen balıkları bu tabağa yerleştirin Şimdi de, sosu hazırlamak icin, sarımsağı tuzla dovup kucuk bir kaba alın Uzerine, limon suyu, tuz, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salcasını ekleyip catalla cırpın Son olarak, hazırladığınız bu sosu sıcak balığın uzerine gezdirip servise sunun
kadinlaricinnet Adana soslu cipura tarifi hakkinda aciklamalar Adana soslu cipura tarifi konusunda bilgiler
Soslu cipura nasıl yapılır
Soslu cipura tarifi
Malzeme listesi
2 adet orta boy cipura
4 adet orta boy kuru soğan
1 cay kaşığı tuz, karabiber
Tabağı suslemek icin
1 adet orta boy domates (yuvarlak dilimlenmiş)
1 adet orta boy turp
56 sap taze soğan
1012 sap roka
Sosu icin
4 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 cay kaşığı biber salcası
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 cay kaşığı tuz, kimyon
imagessoslucipuratarifiresimli5ad4493d64929
Yapılışı
Oncelikle, ayıklanmış cipuraları iyice yıkayıp suzun Ote yandan, kuru soğanları yarım ay şeklinde incecik doğrayıp uzerine karabiber ve tuzu ekleyin Derin bir kabın icinde elinizle kofte yoğurur gibi ezerek yumuşatın Balıkların karın kısmını keserek bu soğanları yerleştirin Şimdi de balıkları kızgın ızgarada onlu arkalı kızartın Diğer taraftan, turp, roka, yeşil soğan ve domatesi bir servis tabağını susleyin Izgarada pişen balıkları bu tabağa yerleştirin Şimdi de, sosu hazırlamak icin, sarımsağı tuzla dovup kucuk bir kaba alın Uzerine, limon suyu, tuz, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salcasını ekleyip catalla cırpın Son olarak, hazırladığınız bu sosu sıcak balığın uzerine gezdirip servise sunun
kadinlaricinnet Adana soslu cipura tarifi hakkinda aciklamalar Adana soslu cipura tarifi konusunda bilgiler