Son konular

Soslu Elmalı Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
200 gram şeker
250 gram yoğurt
200 ml sıvı yağ
3 adet yumurta (m boy)
1 paket vanilya şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
270 gram un
50 gram iri kırılmış ceviz
Tarçın
Dolgu için:
4 adet elma

Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilya şekerini 2 dakika köpürene kadar çırpın. Bu karışımdan 160 gram alın ve bir kenara koyun.
Kalan karışıma yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
Limon kabuğu rendesini ekleyin.
Un ve kabartma tozunu hamura eleyin ve karıştırın.
Hamuru 28 cm çapında altını yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına dökün ve düzeltin.
Dolgu:Kabuklarını soyduğunuz elma dilimlerini yan yana hamurun üzerine sıralayın. İri kırılmış ceviz ve tarçın üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 180°c alt üst ayarda yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine.
Ayırdığınız sosu (160 g) dökün ve bir fırça yardımı ile kekin her yerine gelecek şekilde yayın. Pastayı 1-2 saat bekletin.
Pastayı ılık veya soğuk olarak dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!!.

Soslu Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt