Son konular

Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler
10 tane etimek
2 orta boy patlıcan
3 tane kapya biber
5 tane mantar
Domates sosu :
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Biraz zeytinyağı
Kekik
Tuz
Yoğurt sosu :
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Üzerine :
Bir avuç mısır
Maydonoz

Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcan ve biberlere çizikler atılır, mantarların sap kısımları kesilip ortası temizlenerek yağlı kağıt serili 200 derece fırında közlenir.
Sosu için domates rendelenir.
Tavaya biraz zeytinyağı eklenerek pişirilir.
Biraz suyunu çekince salça, kekik ve tuz eklenir.
Çektirilmeye devam edilerek ılıklaştırılır. (etimeği ıslatması için ılık olmalı).
Közlenen patlıcan ve biber kolay soyulması için poşete koyulur.
Ardından kabukları soyularak mantarlarla beraber küp doğranır.
Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak karıştırılır.
Maydonoz kıyılır. Doğranan sebzeler ile yoğurt birleştirilir.
Etimeklerin üzerine domates sosu yayılır.
Üzerine köz salata yayılır.
Üzerine maydonoz ve mısır eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun

Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt