Son konular

Soslu Fırın Levrek Patates Çatlatma İle

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soslu Fırın Levrek Patates Çatlatma İle Tanımı İçin Materyaller
5 adet fileto (kişi sayısına göre)
1 büyük soğan
1 büyük domates
Sos için;
7-8 diş sarımsak
1 büyük limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşık tuz
1 er dolu çay kaşık kimyon
Karabiber, kekik
Kırmızı toz ve pul biber, tane kişniş,
5 adet defne yaprağı
Patates çatlatma
10-12 adet baby patates
Sıvıyağ
Tuz, kajun baharat, pul biber, karabiber,

Soslu Fırın Levrek Patates Çatlatma İle Tanımı Yapılışı

Derince bir kasenin içine tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz ve pul biber, kekik, tane kişniş, 8 diş kıyılmış sarımsak, limon suyu ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı, defne yaprağı konularak uygunca karıştırılır ve üzeri strech ile kapatılıp buzdolabına koyulur. (balığı pişirmeden 2-3 saat evvel yapalım ki sosu uygunca özdeşleşsin. )
Bir fırın kabına balık kesimleri dizilir, balıkların üzerlerinden altlı-üstlü derin çizikler atılır ve üzerlerine, içlerine hazırladığımız sostan her yerine sürülür.
Balık ortalarına, üstüne halka kesilmiş soğan ve domatesler koyulur.
200 derece çok ısınmış fırında 35-40 dakika kontrollü pişirilir.
Farklı yerde baby patatesleri haşlayın, tepsiye koy bardakla çatlat, baharatla, yağla fırınla.
 

Similar threads

  • Soru
Kağıtta Domatesli Levrek (Levrek Pizzası) Tarifi İçin Malzemeler 2 fileto levrek 1 çay kaşığı karabiber 2 adet domates 4 adet sivri biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 dilim kaşar peyniri 2 dal taze biberiye 2 dal taze kekik 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Fırında Sebzeli Balık (Levrek) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet deniz levrek 2 adet orta boy patates 2 adet havuç 2 adet soğan 3 diş sarımsak 3 yaprak defne yaprağı Tuz, zeytinyağı Sebze sosu için: 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırın Poşetinde Soslu Tavuk Tarifi İcin Malzemeler *3 adet kanat ve but tavuk goğsu karışık *2 adet patates *4 adet biber *2 adet domates *2 adet kabya biber *1 adet soğan Sos icin; *3 yemek kaşığı yoğurt *1 yemek kaşığı biber salcası *Yarım cay bardağı sıvı yağ *1 diş sarımsak *Tuz,zerdacal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Soslu Levrek Tanımı İçin Materyaller 2 adet levrek 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tereyağ Tuz Karabiber Defne yaprağı Fırında Soslu Levrek Tanımı Yapılışı Birinci olarak tavaya zeytinyağını ekliyoruz ve küp küp doğradığımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırın Levrek Tanımı İçin Malzemeler 6 levrek balığı 2 orta uzunluk patates 2 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 3 limon 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı domates tozu 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay bardağı sıvı yağ Fırın Levrek Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt