Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
6 adet yufka
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları yemeklik doğruyalım ve zeytin yağı ile kavuralım.
Ispanakları yıkayıp doğrayalım ve soğanın üzerine ilave edip kavurmaya devam edelim.
Ispanakla biraz kavrulduktan sonra tuz ,karabiber, pulbiber damak zevkinize göre ilave edin, iç harcımız hazır ,biraz soğumaya bırakalım.
Sos malzemelerini bir kasede karıştıralım .
Daha sonra yufkaları dörde bölüp hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve yufkanın geniş kısmını iç harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
Yuvarlayıp gül şekli verelim, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürelim ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim afiyet olsun.
Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
6 adet yufka
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları yemeklik doğruyalım ve zeytin yağı ile kavuralım.
Ispanakları yıkayıp doğrayalım ve soğanın üzerine ilave edip kavurmaya devam edelim.
Ispanakla biraz kavrulduktan sonra tuz ,karabiber, pulbiber damak zevkinize göre ilave edin, iç harcımız hazır ,biraz soğumaya bırakalım.
Sos malzemelerini bir kasede karıştıralım .
Daha sonra yufkaları dörde bölüp hazırladığımız sostan yufkaya sürelim ve yufkanın geniş kısmını iç harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
Yuvarlayıp gül şekli verelim, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürelim ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim afiyet olsun.
Soslu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı