Soslu Köfte (İftar Sofraları İçin Çok Hoş Bir Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
700 gram kıyma
1 tane kuru soğan (rendeleyip suyunu sıkalım)
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı dolusu galeta unu
Yarım su bardağı su
2 tane küp doğranmış patates
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
3 su bardağı kadar su (az gelirse ek edebilirsiniz)
Üzerine;
1 kase kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Soslu Köfte (İftar Sofraları İçin Çok Hoş Bir Ana Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı ve bütün malzemeyi karıştırma kabına alarak 10 dakika güzelce yoğuruyoruz. Vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Dinlenen kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alarak güzelce yuvarlıyoruz.
Yağımızı tencereye alarak kızdırıyoruz ,önce patatesi sonra da köftelerimizi yarı pişmiş halde kızartıyoruz.
Kızaran köfte ve patateslerimizi güveç kaplarımıza yerleştiriyoruz.
Üzerinin sosu için salçamızı güzelce kavuruyoruz.
3 su bardağı suyu ek ederek bir kaç dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Hazır olan sosumuzu köftelerimizin üzerlerine paylaştırarak döküyoruz.
Köftelerimizin üzerine yağlı kağıt kapatalım.
Önceden ısıttığımız 180° derecelik fanlı fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra yağlı kağıdı alarak kaşar rendesi üzerlerine serpiştiriyoruz.
Kaşar peynirler kızarana kadar tekrar fırına veriyoruz.
Fırından aldığımız köftelerimizi sıcak servis yapıyoruz.
Soslu Köfte (İftar Sofraları İçin Çok Hoş Bir Ana Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gram kıyma
1 tane kuru soğan (rendeleyip suyunu sıkalım)
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı dolusu galeta unu
Yarım su bardağı su
2 tane küp doğranmış patates
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
3 su bardağı kadar su (az gelirse ek edebilirsiniz)
Üzerine;
1 kase kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Soslu Köfte (İftar Sofraları İçin Çok Hoş Bir Ana Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı ve bütün malzemeyi karıştırma kabına alarak 10 dakika güzelce yoğuruyoruz. Vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Dinlenen kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alarak güzelce yuvarlıyoruz.
Yağımızı tencereye alarak kızdırıyoruz ,önce patatesi sonra da köftelerimizi yarı pişmiş halde kızartıyoruz.
Kızaran köfte ve patateslerimizi güveç kaplarımıza yerleştiriyoruz.
Üzerinin sosu için salçamızı güzelce kavuruyoruz.
3 su bardağı suyu ek ederek bir kaç dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Hazır olan sosumuzu köftelerimizin üzerlerine paylaştırarak döküyoruz.
Köftelerimizin üzerine yağlı kağıt kapatalım.
Önceden ısıttığımız 180° derecelik fanlı fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra yağlı kağıdı alarak kaşar rendesi üzerlerine serpiştiriyoruz.
Kaşar peynirler kızarana kadar tekrar fırına veriyoruz.
Fırından aldığımız köftelerimizi sıcak servis yapıyoruz.
Soslu Köfte (İftar Sofraları İçin Çok Hoş Bir Ana Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı