Soslu Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo sarmalık lahana
İç materyaller;
4 su bardağı pirinç
3 adet orta uzunluk soğan
7-8 diş sarımsak
2 adet orta uzunluk domates yahut konserve domates
2 su bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul sumak ekşisi
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 adet et bulyon( isteğe bağlı )
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pul susmak ekşisi
Pişirme suyu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık su
Soslu Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin büyük tenceremizin yarısına kadar su dolduralım ve kaynatıp lahanaları haşlayalım çok pişirmeyelim, yumuşak sarılacak kıvama gelene kadar haşlayalım ve süzgeçle alıp soğumaya bırakalım.
İç harcımız için; Pirinçimizi yıkayıp süzelim .
Derin bir kaba alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ,sarımsağı ,domates ekleyip gerisinden salça, sıvı yağ ve bütün baharatları ekleyip bulyon rendeleyelim, karıştıralım.
Haşladığımız lahanaları açalım ve iç harcımızı koyup saralım.
Pişirme tenceremize dizelim.
Ayrı bir kaba bir tatlı kaşığı domates salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu 1 bardak su ile karıştırıp tenceremizdeki sarmasının üzerine dökelim.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip sarma taşı yahut geniş bir tabak üzerine koyup tenceremizin kapağını kapatıp orta ve kısık ateşte 40 dk pişirelim.
Sosu için tavada tereyağını eritip sumak ekşisini ekleyip 1-2 dk karıştırıp kapatalım .
Pişen sarmaları sunum tabağına alıp üzerine sosunu gezdirelim. Afiyet olsun.
Soslu Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo sarmalık lahana
İç materyaller;
4 su bardağı pirinç
3 adet orta uzunluk soğan
7-8 diş sarımsak
2 adet orta uzunluk domates yahut konserve domates
2 su bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul sumak ekşisi
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 adet et bulyon( isteğe bağlı )
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pul susmak ekşisi
Pişirme suyu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık su
Soslu Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin büyük tenceremizin yarısına kadar su dolduralım ve kaynatıp lahanaları haşlayalım çok pişirmeyelim, yumuşak sarılacak kıvama gelene kadar haşlayalım ve süzgeçle alıp soğumaya bırakalım.
İç harcımız için; Pirinçimizi yıkayıp süzelim .
Derin bir kaba alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ,sarımsağı ,domates ekleyip gerisinden salça, sıvı yağ ve bütün baharatları ekleyip bulyon rendeleyelim, karıştıralım.
Haşladığımız lahanaları açalım ve iç harcımızı koyup saralım.
Pişirme tenceremize dizelim.
Ayrı bir kaba bir tatlı kaşığı domates salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu 1 bardak su ile karıştırıp tenceremizdeki sarmasının üzerine dökelim.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip sarma taşı yahut geniş bir tabak üzerine koyup tenceremizin kapağını kapatıp orta ve kısık ateşte 40 dk pişirelim.
Sosu için tavada tereyağını eritip sumak ekşisini ekleyip 1-2 dk karıştırıp kapatalım .
Pişen sarmaları sunum tabağına alıp üzerine sosunu gezdirelim. Afiyet olsun.
Soslu Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı