Soslu Tavuk Kuşbaşı Tanımı İçin Materyaller
600 gram bonfileden küçük kuşbaşı doğranmış tavuk
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
( baharat ölçülerini damak zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz.)
Soslu Tavuk Kuşbaşı Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına aldığınız küçük kuşbaşı tavukların üzerine bütün baharatları ekleyip, her tarafına gelecek halde güzelce harmanlayın.
Ağzını güzelce kapatarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Buzdolabında marine olmuş tavukları vok tava yahut yağsız tavada 1 çay bardağı su ekleyerek suyu çekene kadar pişirin.
Suyu çeken tavukları uygunca kavurun ve üzerine susam serperek servise hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. (kavurma sırasında isterseniz 1 paket krema ekleyebilirsiniz. ).
600 gram bonfileden küçük kuşbaşı doğranmış tavuk
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
( baharat ölçülerini damak zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz.)
Soslu Tavuk Kuşbaşı Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına aldığınız küçük kuşbaşı tavukların üzerine bütün baharatları ekleyip, her tarafına gelecek halde güzelce harmanlayın.
Ağzını güzelce kapatarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Buzdolabında marine olmuş tavukları vok tava yahut yağsız tavada 1 çay bardağı su ekleyerek suyu çekene kadar pişirin.
Suyu çeken tavukları uygunca kavurun ve üzerine susam serperek servise hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. (kavurma sırasında isterseniz 1 paket krema ekleyebilirsiniz. ).