Son konular

Soslu Tavuk Kuşbaşı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soslu Tavuk Kuşbaşı Tanımı İçin Materyaller
600 gram bonfileden küçük kuşbaşı doğranmış tavuk
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
( baharat ölçülerini damak zevkinize nazaran değiştirebilirsiniz.)

Soslu Tavuk Kuşbaşı Tanımı Yapılışı

Karıştırma kabına aldığınız küçük kuşbaşı tavukların üzerine bütün baharatları ekleyip, her tarafına gelecek halde güzelce harmanlayın.
Ağzını güzelce kapatarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Buzdolabında marine olmuş tavukları vok tava yahut yağsız tavada 1 çay bardağı su ekleyerek suyu çekene kadar pişirin.
Suyu çeken tavukları uygunca kavurun ve üzerine susam serperek servise hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. (kavurma sırasında isterseniz 1 paket krema ekleyebilirsiniz. ).
 

Similar threads

  • Soru
Köri Soslu Tavuk Makarna Tanımı İçin Malzemeler Köri soslu tavuk için: 1 bütün tavuk göğsü 1 kutu krema 1 çay kaşığı köri 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi Makarnası için : Yarım paket makarna 1 çay kaşığı zerdeçal Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı Sıcak su Köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Fırında Tavuk Şiş Ve Baharatlı Patates Kızartması Tanımı İçin Gereçler 1 kg iri doğranmış tavuk but ve göğüs karışımı Sosu için; 2 çorba kaşığı yoğurt 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal Tuz, karabiber, pulbiber Toz kırmızıbiber kekik,az köri patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Soya Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 400 gram tavuk göğsü 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat Karabiber Pulbiber Kekik Toz kırmızıbiber Yarım çay kaşığı tuz Pişirmek için zeytinyağ Soya Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Meskende Tavuk Döner (Pilav Üstü) Tanımı İçin Materyaller 1 paket tavuk bonfile göğüs eti ( 400 gr) 1 yemek kaşığı salça 1 dolu yemek kaşığı yoğurt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 diş sarımsak Baharatlar; 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı toz biber Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler Köri marinasyonu için; 2 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 3- 4 diş sarımsak Tuz Sıvıyağ 1 tatlı kaşığı dolu köri Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 kg mantar 5 – 6 adet kırmızı kapya biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt