Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler
700 gr tavuk fileto
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik,karabiber,pulbiber,tuz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları jülyen olacak biçimde doğrayalım.
Uygun bir saklama kabının içine tavuğu ve öteki gereçleri alıp güzelce karıştırıyoruz.
Buzdolabında bir gece evvelden ya da 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen harcımızı uygun bir tencereye koyuyoruz.
Suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Tencerenin ağzını kapatıyoruz.
Suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz. Servise hazır, yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gr tavuk fileto
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik,karabiber,pulbiber,tuz
Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları jülyen olacak biçimde doğrayalım.
Uygun bir saklama kabının içine tavuğu ve öteki gereçleri alıp güzelce karıştırıyoruz.
Buzdolabında bir gece evvelden ya da 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen harcımızı uygun bir tencereye koyuyoruz.
Suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Tencerenin ağzını kapatıyoruz.
Suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz. Servise hazır, yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı