Son konular

Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler

Pilav için;
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı pirinç
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığından az karabiber
2 su bardağı tavuk suyu (3 adet kemikli derili inciği 3, 5 su bardağı su ve bir tutam tuz ile haşladım suyunu ve etini (didikledim) kullandım
Soslu tavuk için;
3 modül göğüs küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak dövülmüş
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Dilerseniz 1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirirken eklemek üzere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da 1 yemek kaşığı tereyağı
Yanına yufka yapmak isterseniz 2 yufka, yarım çay bardağı tavuk suyu yarım çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bardak ölçüm 200ml


Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı

Öncelikle soslu tavuğumuzun buzdolabında 3-4 saat dinlenmesi gerekiyor bu nedenle evvel tavuğu yapmaya başlamanızı öneririm.
Küp doğranmış tavukları kapaklı bir kaba alıyoruz ve üzerine yoğurt, pulbiber, kekik, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ekleyerek elimizle yeterlice karıştırıp kapağını kapatıp dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
En az 3-4 saat vaktiniz yoksa 1 saat dinlenen tavuğumuzu kapaklı yapışmaz bir tencereye alıyoruz ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar 1-1, 5 saat pişiriyoruz.
Ortada denetim etmekte yarar var suyunu çekerse çabucak yanabiliyor.
Suyunu çektikten sonra altını açıp yağımızı da ekleyerek kızarana kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz. Soslu tavuğumuz hazır
Pilavı için;Sıvıyağı ve şehriyeleri rengi dönünceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz ve pirinçlerimizi ekliyoruz.
Pirinçleri de kavurduktan sonra tavuk suyumuzu akabinde nohut ve dilerseniz didiklenmiş tavuk etlerini ekleyerek orta ateşte kaynamasını bekliyoruz.
En son tuzunu ve karabiberi ekleyerek en kısığa alıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu büsbütün çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu büsbütün çekince kapağın altına havlu kağıt koyarak kapağını sıkıca kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Yufka yapmak isteyen için; hazır aldığım yufkaları tavamın boyutuna nazaran elimle böldüm ve bir tarafına fırçayla tavuk suyu-süt-sıvı yağ karışımından sürüp tavaya sürdüğüm kısım alta gelecek formda yerleştirdim. Yapışabilir çok fazla bekletmiyoruz en fazla 10-15 saniye.
Başka tarafına da karışımdan sürdükten sonra bu kısmı alta getirip bi 10-15 sn de bu tarafını pişiriyorum.
Havlu kağıt serdiğim tepsiye alıp soğumasını sağlıyorum.
Tüm yufkalar bu biçimde yapıldıktan ve soğuduktan sonra üst üste koyulabilir. Afiyet olsun ️.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 adet tavuk göğsü 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 4 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber 1, 5 tatlı kaşığı tuz Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz 1 su bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı sıcak su 3 adet tavuk but 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay bardağın dan az sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 400-500 gr tavuk göğüs 1 tabak haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 buçuk su bardağı tavuk suyu 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı İçin Gereçler 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti 1 kase haşlanmış nohut 2 su bardağı baldo pirinç Sıvıyağ Tuz Yarım küp şeker 3 subardağı tavuk suyu Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı Yapılışı Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 1 bütün tavuğun yarısı 2 çorba kasesi pirinç 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı (1 yemek kaşığı tavuk haşlanırken kullanılacak) Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz 2 su bardağı haşlanmış nohut Pişen tavuğun suyu+ sıcak su Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt