SoruCevap
Yeni Üye
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4-5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 litre su
1 avuç pirinç
Tuz
Sosu için ;
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçler yıkanıp tencereye alınır .
Üzerine su eklenip pişmeye bırakılır.
Pirinçler pişince tuzlu yoğurt eklenir kaynamaya bırakılır.
Kıvamına nazaran ek tuzlu yoğurt ekleyebilirsiniz.
Kıvam alıp yoğunlaşınca sosumuzu döküyoruz.
Tereyağı ve sıvı yağı eritip toz biberi ve naneyi da katıp kavuruyoruz.
Kıvam almış çorbamız döküp bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun .
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4-5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 litre su
1 avuç pirinç
Tuz
Sosu için ;
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçler yıkanıp tencereye alınır .
Üzerine su eklenip pişmeye bırakılır.
Pirinçler pişince tuzlu yoğurt eklenir kaynamaya bırakılır.
Kıvamına nazaran ek tuzlu yoğurt ekleyebilirsiniz.
Kıvam alıp yoğunlaşınca sosumuzu döküyoruz.
Tereyağı ve sıvı yağı eritip toz biberi ve naneyi da katıp kavuruyoruz.
Kıvam almış çorbamız döküp bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun .
Soslu Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı