Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı İçin Malzemeler
1 tane orta uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 küçük limonun suyu
3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
Pul biber ( isteğe bağlı)
Tuz
1 küçük havuç
1 küçük salatalık
1 küçük domates
2-3 kol yeşil soğan
1 avuç maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Yarım kırmızı kapya biber
Bir küçük sivri biber
4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
1-2 diş küçük sarımsak
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
Limon suyunu ekleyip akabinde bulgurumuzu ek ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine yeterlice yediriyoruz.
Suyumuzu ekleyip düzgünce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
Demlenen bulgurumuzu uygunca karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Zira sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
Bulgurumuz soğuduktan sonra nar ekşisi ve yeşilliği ek ediyoruz.
Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Dilediğiniz üzere servis yapıp yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane orta uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 küçük limonun suyu
3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
Pul biber ( isteğe bağlı)
Tuz
1 küçük havuç
1 küçük salatalık
1 küçük domates
2-3 kol yeşil soğan
1 avuç maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Yarım kırmızı kapya biber
Bir küçük sivri biber
4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
1-2 diş küçük sarımsak
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
Limon suyunu ekleyip akabinde bulgurumuzu ek ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine yeterlice yediriyoruz.
Suyumuzu ekleyip düzgünce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
Demlenen bulgurumuzu uygunca karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Zira sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
Bulgurumuz soğuduktan sonra nar ekşisi ve yeşilliği ek ediyoruz.
Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Dilediğiniz üzere servis yapıp yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı