Son konular

Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı İçin Malzemeler
1 tane orta uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 küçük limonun suyu
3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
Pul biber ( isteğe bağlı)
Tuz
1 küçük havuç
1 küçük salatalık
1 küçük domates
2-3 kol yeşil soğan
1 avuç maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Yarım kırmızı kapya biber
Bir küçük sivri biber
4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
1-2 diş küçük sarımsak

Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
Limon suyunu ekleyip akabinde bulgurumuzu ek ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine yeterlice yediriyoruz.
Suyumuzu ekleyip düzgünce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
Demlenen bulgurumuzu uygunca karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Zira sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
Bulgurumuz soğuduktan sonra nar ekşisi ve yeşilliği ek ediyoruz.
Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Dilediğiniz üzere servis yapıp yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tam Kıvamında Nefis Kısır Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı kadar sıvı yağ veya zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 3 su bardağı kısırlık bulgur 3 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı isot 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Günlerin En Sevileni (Kısır) Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 1,5 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası 1,5 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı pul biber 1-1, 5 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 tam limonun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tam Ölçülü Kısır Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 2 adet soğan 2 adet biber 2 adet domates 2-3 diş sarımsak Maydanoz Limon suyu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 3 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kısır (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ince esmer köftelik bulgur 1/2 (yarım) sıcak su 2 silme yemek kaşığı biber salçası 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1/2 (yarım) çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Komşu Kıskandıran Kısır Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı su 2 su bardağı ince bulgur 4 çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt