Sosuyla Pişen Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
1 paket yaş maya (42 gram)
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Sosu için:
200 gram krem peynir
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı süt
İç harcı için:
1,5 su bardağı lor peyniri (arzuya nazaran rendelenmiş beyaz peynir)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosuyla Pişen Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kasede maya, süt, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip güzelce karıştırın. 5 dakika kadar bekletip mayanın erimesini sağlayın.
Üzerine unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Tuzunu da ek edip, ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin. Elinize yapışıyorsa un ek etmeyin, bu sert olmasına sebep olacaktır.
Hazırladığınız hamurun üzerine streç sinema kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Farklı bir kasede krem peynir, yumurta ve sütü karıştırın. Hamurun üzerine dökene kadar buzdolabında koruma edin.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp hamuru elinizde açın ve iç kısmına baharatlarla karıştırdığınız lor peynirinden ekleyin. Hamuru kapatın ve yuvarlak biçim verin.
Yağlamış olduğun fırın kabına hamurları yerleştirin ve 5-10 dakika kadar yerde mayalanmasına müsaade verin.
Akabinde hazırlamış olduğunuz krem peynirli sosu tüm poğaçaların üzerine gezdirin.
Her birinin üzerine susam ve çörek otu serpiştirip, 175 derece fırında 35 dakika denetimli olarak pişirin.
Fırından çıktıktan ve birinci sıcaklığı geçtikten sonra nemli bir bezle üzerini örtün ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Böylelikle poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.
Sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketin.
Hamuru için:
1 paket yaş maya (42 gram)
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Sosu için:
200 gram krem peynir
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı süt
İç harcı için:
1,5 su bardağı lor peyniri (arzuya nazaran rendelenmiş beyaz peynir)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosuyla Pişen Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kasede maya, süt, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip güzelce karıştırın. 5 dakika kadar bekletip mayanın erimesini sağlayın.
Üzerine unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Tuzunu da ek edip, ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin. Elinize yapışıyorsa un ek etmeyin, bu sert olmasına sebep olacaktır.
Hazırladığınız hamurun üzerine streç sinema kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Farklı bir kasede krem peynir, yumurta ve sütü karıştırın. Hamurun üzerine dökene kadar buzdolabında koruma edin.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp hamuru elinizde açın ve iç kısmına baharatlarla karıştırdığınız lor peynirinden ekleyin. Hamuru kapatın ve yuvarlak biçim verin.
Yağlamış olduğun fırın kabına hamurları yerleştirin ve 5-10 dakika kadar yerde mayalanmasına müsaade verin.
Akabinde hazırlamış olduğunuz krem peynirli sosu tüm poğaçaların üzerine gezdirin.
Her birinin üzerine susam ve çörek otu serpiştirip, 175 derece fırında 35 dakika denetimli olarak pişirin.
Fırından çıktıktan ve birinci sıcaklığı geçtikten sonra nemli bir bezle üzerini örtün ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Böylelikle poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.
Sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketin.