Son konular

Sosyete Mantısı (Muhteşem Lezzette)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sosyete Mantısı (Muhteşem Lezzette) Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet soğan ( soğanlarım küçük olduğu için 2 tane kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ ( yarım çay bardağı kadar)
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber ( hepsinden 1 tatlı kaşığı kadar silme olacak şekilde)
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yufkaları ıslatmak için;
Yarım su bardağı su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pulbiber
Kırmızı toz biber ( 1 tatlı kaşığı kadar)

Sosyete Mantısı (Muhteşem Lezzette) Tanımı Yapılışı

Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım.
Soğanı çok ince bir biçimde yemeklik doğrayalım.
Tenceremize sıvı yağını ekleyelim.
Soğanlarımızı ek edelim. Pembeleşene kadar kavuralım.
Pembeleştikten sonra üzerine kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıymamızın rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
Rengi değişen kıymamıza salçamızı da ek edelim tekrar kavurmaya devam edelim.
Baharatları ve tuzunu ekleyip tekrar kavuralım.
Maydanozumuzu ek edelim karıştırıp altını kapatalım.
Yufkamızı 4 e bölelim ( detaylı bir formda fotoğraf çektim) toplamda 12 tane yufkamız olacak.
1 adedini tezgaha alalım ve üzerine yağ ve su karışımı sürelim.
İç harçtan yufkamızın üzerine serpelim.
Rulo yapalım ve gül böreği formunda saralım.
Fırın tepsimize dizelim.
Geriye kalan yufkalarımızı da birebir halde yapalım.
Üzerine kalan su ve yağ karışımını tekrar sürelim.
180 ° olan fırında pişirelim.
Pembeleşmeye başlayınca fırınımızı kapatalım.
Servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
Sos materyallerini bir tavada hazırlayalım.
Ve en son üzerine sosumuzu da gezdirelim ve afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 3 tane yufka 250 gram kıyma 1 tane kuru soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Karabiber Pulbiber Tuz Maydanoz (İsteğinize göre) Yufkaların sosu için Yarım su bardağı su 1 çay bardağı süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzerinin sosu için 1 kase yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka 500 gram kıyma 2 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı Yoğurt Sarımsak Tuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sosyete Mantısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka İç harcı için; 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 kahve fincanı sıvı yağ Karabiber Pulbiber Maydanoz Tuz Yufka sosu için; Yarım su bardağı su 4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Börek üstü sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ Pulbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka 400 gram kıyma 1 adet soğan Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik Yufkaları ıslatmak; Yarım çay bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağ Üzeri için; 4 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı salça 3 yemek kaşığı zeytinyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka İç materyali için ; 6 adet patates 2 adet kuru soğan Sıvı yağ Tuz ,karabiber ,pulbiber ,nane Yarım demet maydanoz Üzeri için ; 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt Sosu için; Tereyağı 1 yemek kaşığı salça Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt