Sosyete Mantısı (Muhteşem Lezzette) Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet soğan ( soğanlarım küçük olduğu için 2 tane kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ ( yarım çay bardağı kadar)
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber ( hepsinden 1 tatlı kaşığı kadar silme olacak şekilde)
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yufkaları ıslatmak için;
Yarım su bardağı su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pulbiber
Kırmızı toz biber ( 1 tatlı kaşığı kadar)
Sosyete Mantısı (Muhteşem Lezzette) Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım.
Soğanı çok ince bir biçimde yemeklik doğrayalım.
Tenceremize sıvı yağını ekleyelim.
Soğanlarımızı ek edelim. Pembeleşene kadar kavuralım.
Pembeleştikten sonra üzerine kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıymamızın rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
Rengi değişen kıymamıza salçamızı da ek edelim tekrar kavurmaya devam edelim.
Baharatları ve tuzunu ekleyip tekrar kavuralım.
Maydanozumuzu ek edelim karıştırıp altını kapatalım.
Yufkamızı 4 e bölelim ( detaylı bir formda fotoğraf çektim) toplamda 12 tane yufkamız olacak.
1 adedini tezgaha alalım ve üzerine yağ ve su karışımı sürelim.
İç harçtan yufkamızın üzerine serpelim.
Rulo yapalım ve gül böreği formunda saralım.
Fırın tepsimize dizelim.
Geriye kalan yufkalarımızı da birebir halde yapalım.
Üzerine kalan su ve yağ karışımını tekrar sürelim.
180 ° olan fırında pişirelim.
Pembeleşmeye başlayınca fırınımızı kapatalım.
Servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
Sos materyallerini bir tavada hazırlayalım.
Ve en son üzerine sosumuzu da gezdirelim ve afiyet olsun
3 adet yufka
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet soğan ( soğanlarım küçük olduğu için 2 tane kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ ( yarım çay bardağı kadar)
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber ( hepsinden 1 tatlı kaşığı kadar silme olacak şekilde)
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yufkaları ıslatmak için;
Yarım su bardağı su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pulbiber
Kırmızı toz biber ( 1 tatlı kaşığı kadar)
Sosyete Mantısı (Muhteşem Lezzette) Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım.
Soğanı çok ince bir biçimde yemeklik doğrayalım.
Tenceremize sıvı yağını ekleyelim.
Soğanlarımızı ek edelim. Pembeleşene kadar kavuralım.
Pembeleştikten sonra üzerine kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıymamızın rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
Rengi değişen kıymamıza salçamızı da ek edelim tekrar kavurmaya devam edelim.
Baharatları ve tuzunu ekleyip tekrar kavuralım.
Maydanozumuzu ek edelim karıştırıp altını kapatalım.
Yufkamızı 4 e bölelim ( detaylı bir formda fotoğraf çektim) toplamda 12 tane yufkamız olacak.
1 adedini tezgaha alalım ve üzerine yağ ve su karışımı sürelim.
İç harçtan yufkamızın üzerine serpelim.
Rulo yapalım ve gül böreği formunda saralım.
Fırın tepsimize dizelim.
Geriye kalan yufkalarımızı da birebir halde yapalım.
Üzerine kalan su ve yağ karışımını tekrar sürelim.
180 ° olan fırında pişirelim.
Pembeleşmeye başlayınca fırınımızı kapatalım.
Servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
Sos materyallerini bir tavada hazırlayalım.
Ve en son üzerine sosumuzu da gezdirelim ve afiyet olsun