Sosyete Mantısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Maydanoz
Tuz
Yufka sosu için;
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Börek üstü sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane
Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı ince ince, küp küp doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine koymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Rengi değişen kıymamıza tuzumuzu ve baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Soğuyan kıymamıza maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Yufkalarımızı ortadan ikiye kesiyoruz. Yağlı su olan sosumuzu yufkaların üzerine gezdirdikten sonra iç harcımızı koyup gül böreği üzere sarıp yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
Hepsini bu türlü yaptıktan sonra 180 derece fırınımıza arıyoruz altı pembeleşsene kadar fırında kalıyor pembeleşme mantılarımız fırından çıkıp soğumaya gidiyor o sıra da bizde yoğurdumuzu hazırlıyoruz sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz.
Üzerindeki sosu için; sos tavamıza tereyağı pulbiber ve naneyi ekleyip yağ eriyince kapatıyoruz. Servis tabağımıza soğuyan mantıyı alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun….
Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Maydanoz
Tuz
Yufka sosu için;
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Börek üstü sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane
Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı ince ince, küp küp doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine koymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Rengi değişen kıymamıza tuzumuzu ve baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Soğuyan kıymamıza maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Yufkalarımızı ortadan ikiye kesiyoruz. Yağlı su olan sosumuzu yufkaların üzerine gezdirdikten sonra iç harcımızı koyup gül böreği üzere sarıp yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
Hepsini bu türlü yaptıktan sonra 180 derece fırınımıza arıyoruz altı pembeleşsene kadar fırında kalıyor pembeleşme mantılarımız fırından çıkıp soğumaya gidiyor o sıra da bizde yoğurdumuzu hazırlıyoruz sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz.
Üzerindeki sosu için; sos tavamıza tereyağı pulbiber ve naneyi ekleyip yağ eriyince kapatıyoruz. Servis tabağımıza soğuyan mantıyı alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun….
Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı