Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka
500 gram kıyma
2 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt
Sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz
Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mantının iç harcı için soğanları yemeklik ince ince doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar düzgünce kavurmaya devam edelim.
Salça, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ek edelim.
Kavrulan kıymayı soğuması için bir kenara alalım.
Üç adet yufkanın her birini dörde bölelim.
Bir su bardağı su ile üç yemek kaşığı sıvı yağı karıştıralım.
Her modülün üzerine su ve yağ karışımından sürdükten sonra iç harcı üzerine yayalım.
Rulo yaparak gül böreği biçiminde saralım.
Her bir yufka modülünü birebir formda sardıktan sonra üzerlerine kalan su ve yağ karışımını sürelim.
180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları rendeleyerek yoğurda ek edip mantıların üzerine kaşık yardımı ile dökelim.
Tereyağında pulbiber ve naneyi hafif kavurarak yoğurdun üzerine gezdirip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
3 adet yufka
500 gram kıyma
2 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt
Sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz
Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mantının iç harcı için soğanları yemeklik ince ince doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar düzgünce kavurmaya devam edelim.
Salça, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ek edelim.
Kavrulan kıymayı soğuması için bir kenara alalım.
Üç adet yufkanın her birini dörde bölelim.
Bir su bardağı su ile üç yemek kaşığı sıvı yağı karıştıralım.
Her modülün üzerine su ve yağ karışımından sürdükten sonra iç harcı üzerine yayalım.
Rulo yaparak gül böreği biçiminde saralım.
Her bir yufka modülünü birebir formda sardıktan sonra üzerlerine kalan su ve yağ karışımını sürelim.
180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları rendeleyerek yoğurda ek edip mantıların üzerine kaşık yardımı ile dökelim.
Tereyağında pulbiber ve naneyi hafif kavurarak yoğurdun üzerine gezdirip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.